LEXIKON
- Kaffír levél
- Kakaó
- Kakaóvaj
- Kakukkfű
- KALA NAMAK
- Kalahári sivatagi só
- Kalamondin
- Kamut
- Kandírozás
- Kandiscukor
- Kapor
- Kapri
- Kardamom
- Kasvirág
- Kendermag
- Kendermag olaj
- Kesudió
- Kimcshi
- Kínai feketegomba (Lentinus edodes)
- Kínai kolbász
- Kínai ötfűszer
- Kiwi
- Kókuszvirág cukor
- Kóladió
- Köles
- Kombu
- Konnyaku - Leopárdkontyvirág
- Kóreai bambuszsó
- Koriander
- koriander mag
- Krizantém - tea
- Kukoricacsíra-olaj
- Kurkuma
- Kusz kusz
Kimcshi
A kimcshi (hangul: 김치) a koreai konyhaművészet egyik legismertebb étele, a koreai étkezések elengedhetetlen része.[
A legfontosabb összetevő a kínai kel, a retek, a zöldhagyma és az uborka.
A kimcshi erjesztéssel készül.
Több száz fajtája létezik és más ételek alapját is képezheti, például készítenek belőle levest (김칫국, kimcshitkuk) és sült rizses egytálételt (김치볶음밥, kimcshi pokkumbap) is.
A kimcshit a világ egyik legegészségesebb ételének tartják a dietetikusok.
A kimcshiben kimutatták a tejsavbaktériumok egy fajtáját, melyet Lactobacillus kimchii névre kereszteltek.
A kimcshit hagyományosan nagy mennyiségben késő ősszel készítették télre eltenni, ezt az időszakot kimdzsangnak nevezik.
A kimcshi különböző változatait aszerint különböztetik meg, hogy milyen zöldségféléből készülnek, illetve hogy melyek a fűszerezésére használt legfőbb összetevők.
A szöuli kimcshi múzeum 187 történelmi, valamint ma is létező változatát különít el.
A készítéséhez használt leggyakoribb zöldségek a kínai kel, az újhagyma, a gyömbér, a fokhagyma és a retek. Fűszerezéséhez pedig sót, őrölt csilit, halszószt vagy garnélarákszószt használnak.