LEXIKON

Mákolaj

A mákszemekből a mákolajat hidegsajtolással nyerik ki, ez az eljárás azért nagyon hatásos, mert maga a folyamat mentes minden vegyi eljárástól és tartósítószerek sem szükségesek hozzá. Az így előállított olaj vagy vaj megőrzi teljes vitamintartalmát és természetességét és ezáltal a természet adja gyógyító erejét.

Gyógyíthatások:
A mákolaj E-vitamin tartalma rendkívül magas, ezen kívül tartalmaz kalciumot, magnéziumot és vasat is.
A mákolajnak több kedvező hatása van:
- csökkenti a trombózis és az embólia kialakulásának lehetőségét
- fokozza a szervezet védekező mechanizmusát
- növeli a szellemi teljesítőképességet
- vérnyomáscsökkentő hatással bír
- gyorsítja a sebgyógyulást
- idegerősítő, nyugtató és altató hatású
- a csontritkulás megelőzésében és kezelésében orvosok által is elismert hatása van.

Használata:
Érdemes a mákot beemelni az étrendünkbe, sőt hetente háromszor-négyszer kellene mákot fogyasztunk, hogy a kívánt hatást elérjük. Ám ha egyfolytában mákos tésztát és sütit eszünk, akkor hamar ráunhatunk erre a csodaszerre.
Épp ezért megoldás a mákolaj, amiből érdemes naponta 1-2 kiskanállal önmagában vagy mézzel keverve bevenni. A változó korban lévő nőknél kifejezetten fontos a mákolaj rendszeres használata, hiszen megakadályozza a csontszövetek leépülését.
femcafe.hu
 

Kapcsolódó Lexikon bejegyzések



-->