LEXIKON
- Sáfrány - Saffron
- Sambal oelek
- Sárga bab sós mártásban
- Sárgabab-mártás
- Sarhor-metélt
- Scoville-skála
- Skorpió chili - Trinidad Moruga Scorpion
- Soba tészta
- Spárga
- Sriracha
- Stevia - jázminpakóca
- Sumac, Szömörce
- Szalmagomba (Volvariella volvacea)
- Szarvasgomba
- Szechuáni bors
- Szecsuani chilipaszta, chilipaszta
- Szegfűszeg
- Szerecsendió
- Szezámmag
- Szójababpaszta
- Szójababsajt lapok, vékony, szárított
- Szójababsajt, fehér, erjesztett
- Szójababsajt, friss (tofu)
- Szójababsajt, piros, erjesztett
- Szójababsajt, puffasztott
- Szójaolaj
Szalmagomba (Volvariella volvacea)
vagy rizsszalmagomba
Apró, kúp alakú, fekete kalapú gomba, amelyet rizsföldeken, rizsszalmán termesztenek. A főképp Tajvanról származó konzervben kapható gomba nagyon népszerű; használat előtt le kell csepegtetni és át kell öblíteni.
Inkább állag-, mint ízjavító a többi alapanyag mellett. (A szárított szalmagomba erősebb illatával levesek és zöldségek ízesítésére szolgál)
Hűtőben tartsuk.