RECEPTEK

RECEPTEK

Szecsuáni sült oldalas

Kínáljunk mellé mártogatóként chili vagy banán ketchupot, valamint egy - két gerezd fokhagymát vékony szeletekben egy keves ízesítő szójaszószba téve.

Hozzávalók 4 főre

  • 50 g szecsuáni oldalas marinád
  • 450 g csontos sertésoldalas a csontok mentén, kb. 5 cm vastag csíkokra vágva
  • 1 - 2 ek mogyoróolaj
  • 1 ek sötét szójaszósz
  • 1 tk méz

Az elkészítéshez szükséges eszközök

1 / Tegyük a marinádot, a szójaszószt és a mézet egy tálba, keverjük jól össze, és forgassuk bele a húsdarabokat.

2 / Tegyük hideg helyre, és hagyjuk marinálódni 2 - 3 órán át.

3 / Melegítsük elő a sütőt 190 ºC-ra, tegyük a húst egy grillrácsra, és sülés közben a maradék marináddal meg-megkenve grillezzük mindkét oldalát  25 - 30 percig.
 

A kiválasztott termék a kosárba került!