RECEPTEK

RECEPTEK

Vindaloo curry

Hozzávalók 4 főre

  • 450 g csirkehús kockára vágva
  • 1 nagy fej hagyma apróra vágva
  • 1 tk gyömbér apróra vágva
  • 1 gerezd fokhagyma összezúzva
  • fél csésze paradicsom kockára vágva
  • 2 ek ghi
  • 50 g vindaloo currypaszta
  • 1 ek friss korianderlevél apróra vágva

Az elkészítéshez szükséges eszközök

1 / Tegyük egy serpenyőbe a ghi felét, hevítsük fel, tegyük bele a hagymát, gyömbért, fokhagymát, kevergessük, amíg felszabadulnak az illatok.

2 / Adjuk hozzá a fűszerpasztát és a paradicsomot, vegyük lejjebb a lángot, kevergetve főzzük pár percig, amíg szép sűrű mártássá nem áll össze. (Egy kis vizet lehet/kell adni hozzá, a kívánt állag elérése érdekében.)

3 / Tegyük félre a mártást, és egy másik serpenyőbe tegyük bele a ghi másik felét, dobjuk rá a húskockákat, pirítsuk nagy lángon 1 - 2 percig, majd a lángot lejjebb véve, kevergetve pároljuk puhára.

4 / A megpuhult húsra öntsük rá az elkészült mártást, forraljuk össze, és hintsük meg a friss korianderlevéllel.

5 / Basmati rizzsel és/vagy naan kenyérrel kínáljuk.

A kiválasztott termék a kosárba került!