*aonori-ko pehely

Aonori-ko flakes

Ez a termék jelenleg nem kapható

A termék adatai

Kiszerelés: 15 g
Bruttó egységár: 71 400 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Az aonori-ko (Monostroma spp; Enteromorpha spp.) a zöldmoszatok családjához tartozó, ehető algaféle. Nem összetévesztendő a nori algával, teljesen különböző fajok.

A szárított, apró pelyhek élénk, friss zöld színűek, a tenger ízét hordozzák. Természetes umami íze, enyhe ízfokozó hatása miatt felhasználása elég széles skálán mozog.

Gazdag ásványi anyagokban, mint pl. kalcium, magnézium, lítium; jód, B12 és C vitaminban, ill. bizonyos aminosavakban, mint pl. metionin.

 

Felhasználás

A japán konyha közkedvelt ízesítő algája.

Gazdagítja és új szintekre emeli az okonomiyaki (japán palacsinta), takoyaki (polip dumpling), yakisoba (sült soba tészta) és miso leves ízvilágát, az ételnek ínycsiklandó aromát kölcsönöz. Tororo-hoz (reszelt yamgyökér), natto-hoz (erjesztett szójabab) és rizsgolyóhoz is hozzáadják.

A közismert shichimi togarashi japán fűszerkeverék egyik összetevője az aonori vagy nori.

Általánosabb használat esetén levesekhez, salátákhoz, stir-fry-okhoz, tempurához is hozzáadható. Jól mutat és feldobja a tészta- és rizsételeket. Belekeverhető kenyér-, muffin-, palacsinta tésztába is.

Ha kicsit újítani akarunk a régi, megszokott szószokon, adjunk hozzá egy kis aonorit, egészen különleges marinádokat, dresszingeket, mártogatókat és szószokat kaphatunk.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

aonori-ko szárított zöldalga

FIGYELEM! Magas jódtartalmú termék! Kb. 2 g szárított aonori-ko pehely 150 µg jódot (NRV – ajánlott napi bevitel) tartalmaz.

 

Allergének

Ez a termék tejport, földimogyorót, dióféléket, zellert, mustárt, szezámmagot, gluténtartalmú gabonaféléket, szóját is csomagoló üzemben készült, emiatt ezen allergéneket nyomokban tartalmazhatja.

 

Származási ország: Japán

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!