Yaki sushi nori -takaokaya

Yaki sushi nori -takaokaya

Ár:
2.650 Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 25 g
Bruttó egységár: 106 000 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Japánul a nori óceáni algát jelent, valójában ez egy gyűjtőnév: így hívnak minden ehető tengeri algát a vörös algafaj Pyropia nemzetségéből. A japán nori Koreában gim (kim) név alatt ismert.

A szárított, préselt, papírvékonyságú algalapokat friss algából állítják elő, papírkészítésre emlékeztető technológiával.

Ez a japán yaki-nori 10 db egyenletes felületű, szárított és pirított, nagyjából 18*20 cm-es algalapot tartalmaz.

Az aranyzöld színű lapokat sajátos tenger-íz jellemzi. Nagyon magas a fehérjetartalma, de kiemelkedő a rost-, A és B12 vitamin-, kálium-, magnézium-, vas-, kalcium-, foszfor- és jódtartalma is. C vitamint és cinket tartalmaz. Jól beilleszthető a vegetáriánus és vegán étrendbe.

 

Felhasználás

A sushi nori lapokat elsősorban norimaki sushi, onigiri és temaki betekeréséhez használják.

Japánban gyakran képezi a reggeli részét, mindössze kevés rizs köré tekerve és szójaszószba mártva. A norimaki mochi-t, a hagyományos japán rizses édességet is nori lapok felhasználásával készítik.
A kis, száraz nori lapokba tekert, hideg rizsgolyók a japán gyerekek egyik kedvelt délelőtti snack-je.

Az ochazuke egy tipikus japán étel, amelyhez norit használnak: egy tál rizs, forró teában előáztatott nori darabokkal. A szójaszósszal ízesített algapaszta, a Nori Tsukudani egyik legfontosabb alkotója, a gőzölt rizs kedvelt kísérője.

Széttördelve hozzáadható szószokhoz, levesekhez, alaplevekhez, de tésztaételek és párolt rizs díszítésére és ízesítésére is kiváló. Általában fogyasztás előtt megpirítják (yaki-nori), ennél a terméknél azonban ez nem szükséges, mert ez pirított.

Szójaszószban hosszan főzve, egy ízgazdag, besűrűsödött, pompás szószt kapunk.

Használhatjuk koreai ételekhez is. Koreában gyakran kerül köretként (banchan) az asztalra, szezámolajban pirítva, kicsit megsózva, kisebb kockákra vágva, vagy éppen alkoholos italok snack-kísérőjeként. Bő olajban kisütött verziója a bugak.

A gimbap-ot, a makisushi koreai változatát is el lehet vele készíteni. A gimbap bár sokban hasonlít a japán makisushihoz, van néhány markáns megkülönböztető jegye: a rizs főzéséhez nem rizsecetet, hanem szezámolajat használnak, a kimet is vékonyan megkenik ezzel. A tölteléke lehet nyers is, de gyakran használnak sült, fűszerezett alapanyagokat is, ami miatt nem tálalják szójaszósszal és wasabival, mint a japán rokonát.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

szárított nori alga

FIGYELEM! Nagyon magas jódtartalmú termék! Max.2 lap fogyazstható naponta.

 

Tápanyag-összetétel 100 g termékben

Átlagos tápérték 100 g szárított termékben
Energia: 780 kJ/190 kcal
Zsír: 3,5 g
- amelyből telített zsírsavak: 0,5 g
Szénhidrát: 44 g
- amelyből cukrok: 0 g
Fehérje: 41 g
Só: 1,3 g

 

A csomagban egy nedvesség elszívó vegyszert tartalmazó kis tasak található, ezt felnyitás után azonnal dobja ki!

Származási hely: Japán

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!