Árpa miso paszta bio -clearspring

Ár:
5.940 Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 300 g
Bruttó egységár: 19 800 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

GMO mentes, NEM PASZTÖRIZÁLT (nama), kóserbio árpa miso vagy mugi miso, 38% árpából és 35% szójababból. Cédrusfa hordókban erjesztett, hagyományos eljárással készített japán ízesítő paszta.

Összetevőit illetően árpa miso-nak minősül (mugi miso): sóval meg árpa kojival (Aspergillus oryzae penészgombával beoltott árpa, egyféle japán fermentációs indító) erjesztett árpából és főtt szójababból készült sűrű krémszerű készítmény, hosszú, természetes fermentációs idővel (1 - 2 év). Színét tekintve a shiro (fehér) miso kategóriába sorolható, amit Japánban csak a Kyushu régióban készítettek eredendően.

Elég világos, meleg karamellbarna színű, darabosabb állagú, sajátos illattal. Karakteresebb, sósabb, mint a rizs miso és a fehér miso, de lágyabb, mint a vörös miso.

Sótartalma magas (11 g). A sósságát az árpa édes alapíze és a hosszú fermentációs idő ellensúlyozza, ettől az árpa miso egy mély ízvilágú, pikáns, umami-gazdag ízesítő lesz, egy édeskés és jellegzetes malátás ízárnyalattal.

Magas fehérjetartalmú termék, a legjobb minőségű fehérjéket - az összes esszenciális aminosavat - tartalmazza. Relatív szénhidrát-szegény, alacsony telített zsírsav tartalommal. Jó rost-, vitamin- és ásványi anyag forrás.

Természetes probiotikum forrás, egy élő élelmiszer. Emésztése könnyű, mivel a koji lebontja a tápanyagokat, könnyen emészthető egyszerű cukrokra, aminosavakra és zsírsavakra.

 

Felhasználás

A japán konyhában a legismertebb felhasználása talán a dashi alaplébe kevert miso paszta, a miso leves (misoshiru), de használják ramen-, udon-, somen levesben is, ill. nabemonohoz (japán hot pot/egytálétel).

Használhatjuk általánosabban is, pl. húsok pácolásához, nehezebb húsételekhez, pörköltekhez, erőteljesebb ízvilágú marinádokhoz, szószokhoz, mártogatókhoz, kencékhez (pl. tahini-miso-, mogyoróvaj-miso-, vaj-miso-, bab-miso krém), salátaöntetekhez. Paradicsomalapú szószhoz hozzáadva egy igazi ízbombát kapunk (a paradicsom és a miso is umami gazdag alapanyag).

Jól kombinálható húsosabb zöldségekkel (pl. padlizsán, gomba, sütőtök), babbal, gabonafélékkel.

Kitűnő só helyettesítő lehet, levesekben, szószos állagú ételekben, ahol könnyen elkeverhető.

Jól beilleszthető a vegetáriánus- és makrobiotikus étrendbe.

 

Elkészítés

Adjuk hozzá az ételhez/egyéb alapanyagokhoz, és vegyítsük el benne. FONTOS, hogy utána NE FORRALJUK azt, mert a misoban található természetes probiotikum kultúra („jó baktériumok”) hő hatására elpusztul. A legjobb, ha hőkezelés nélkül fogyasztjuk, vagy a miso hozzáadása után a lehető legalacsonyabb hőfokon főzzük az ételt.

Vegyük figyelembe termék magas sótartalmát, az ételt, amelyhez a misót hozzáadjuk, ne sózzuk túlságosan.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

bio fermentált árpa 38%, bio teljes szójabab 35%, tengeri só, víz

 

Allergének

A termék szóját és árpát tartalmaz.

 

Tápanyag-összetétel 100 g termékben

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia: 768 kJ/183 kcal
Zsír: 5,9 g
- amelyből telített zsírsavak: 1,1 g
Szénhidrát: 19 g
- amelyből cukrok: 12 g
Fehérje: 11 g
Só: 11 g

 

Származási ország: Japán

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!