Bun bo hue vietnámi marhahúsleves fűszerpaszta -cock brand

Instant paste for vietnamese beef soup -cock brand

Ár:
2.496 Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 227 g
Bruttó egységár: 10 996 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Csípős, sós, édeskés, fűszeres, pasztaszerű fűszerkrém Vietnám egyik népszerű leveséhez, a Bun bo hue-hez, amelyet a Pho kevésbé ismert testvéreként is emlegetnek.

Igazi kényelmi termék, lehetővé teszi, hogy minimális idő- és energiaráfordítással otthon is elkészítsük ennek az - amúgy elég időigényes - ételnek egy egészen elfogadható változatát (lásd a receptet lent).

Tömény: 1 evőkanál fűszerpaszta 250 ml leveshez elég.

 

Mi is az a Bun bo hue?

Közép-Vietnámból, a régi császári fővárosból, Hue-ből származik, amely a komplex és - vietnámi viszonylatban - csípősnek számító ételeiről ismert.

Marhával és sertéssel készítik, vastagabb rizs vermicelli (bun) kerül bele. Domináns fűszere a citromnád. Mély, összetett ízvilága umami-gazdag a garnélapasztától és halszósztól. Friss, ugyanakkor kifejezetten fűszeres-csípős, mint általában a Hue város ételei, többek között ez különbözteti meg igazán a Pho levestől.

Az eredeti változata sokkal egyszerűbb volt, ma már jóval komplexebbé fejlődött. Mint a Pho levesnél, itt is maga az - órákon keresztül gyöngyöző forralással főzött  - alaplé a meghatározó elem. Egy nagyon karakteres, erőteljes ízű alaplevet főznek marhalábszárból, marhacsontokból, ökörfarokból, sertésnyakból vagy sertéslábból, citromnáddal, gyömbérrel, salottahagymával, fokhagymával, más fűszerekkel, amit aztán erjesztett garnélapasztával (az erőteljes, de kevésbé penetráns ízű-illatú mam ruoc-kal, és nem a mam tom-mal), esetleg cukorral ízesítenek, majd chiliolajat adnak hozzá, ez utóbbitól lesz a leves gyönyörű vörösesbarna színű.

Levesbetétként vékonyra szeletelt, pácolt marhalábszár, ökörfarok, sertéscsülök és alvadt sertésvér kerül bele, ill. rizs vermicelli, mégpedig a henger alakú, ami kerekebb és vastagabb a szokásosnál, csúszós, ruganyos, állagra leginkább a spagettihez hasonlítható. Limeszeletekkel, korianderszárral, újhagymával, nyers hagymaszeletekkel, chiliszósszal, banánvirággal/vörös káposztával, és különböző zöldfűszerekkel (pl. menta, bazsalikom, perilla, vietnámi korianderrel, stb.), olykor mungóbabcsírával tálalják.

Halszósszal és garnélapasztával utóízesítik.

 

Felhasználás

Bun bo hue leves hozzávalók (1 személyre)

Elkészítés

  1. Forraljuk fel a vizet, adjuk hozzá a fűszerpasztát, keverjük el.
  2. Lassú tűzön forraljuk pár percig.
  3. Adjuk hozzá a felszeletelt marhát, forraljuk fel. Szedjük ki a teljesen megfőtt vagy félig megfőtt húst, és tegyük félre.
  4. Az elkészített rizs vermicellit tegyük egy tálba, helyezzük rá a húst, majd öntsük le forró levessel.
  5. Díszítsük babcsírával, bazsalikommal, vietnámi korianderrel, tegyük a limeszeletet a levesbetétek tetejére.
  6. Ízesítsük halszósszal és garnélapasztával.
  7. Tálaljuk forrón.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

hagyma, fokhagyma, só, finomított szójaolaj, cukor, citromnád, ízfokozó E621, szójaszószpor (szójabab, só, búza), mesterséges marha aroma 1,0%, chili, fűszerek (bors, fahéj, szegfűszeg, csillagánizs), gyömbér, színezék: paprikakivonat (E160c), karamell (E150c), antioxidáns citromsav (E330)

 

Allergének

Szóját és búzát tartalmaz. Nyomokban földimogyorót és szezámot tartalmazhat.

 

Tápanyag-összetétel 100 g termékben

Energia: 762 kJ / 182 kcal
Zsír: 12 g
-amelyből telített zsírsavak: 5.3 g
Szénhidrát: 14 g
-amelyből cukrok: 7.4 g
Rost: 0.7 g
Fehérje: 3.4 g
Só: 16.4 g

 

Tárolás: Felbontás után tároljuk hűtőben.

Származási hely: Thaiföld

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!