Pho ga vietnámi csirkehúsleves-kocka -bao long

Broth cubes for pho ga soup -bao long

Ár:
591 Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 75 g
Bruttó egységár: 7 880 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Pho ga vagy csirke Pho leveskocka (4 db) Vietnám egyik elég „fiatalnak” számító nemzeti ételéhez, a világszerte híres és közkedvelt, - igencsak addiktív - Pho leveshez.

Fő összetevői - a hagyma és fokhagyma mellett - a megszokott Pho fűszerek: csillagánizs, fahéj, szegfűszeg és gyömbér. 1 leveskocka egy 2 személyre főzött leveshez elég.

 

A Pho-ről általában

A Pho leves - leegyszerűsítve - egy illatos, aromás húsleves, egy marha (Pho bo) vagy csirke (Pho ga) alaplé, halszósszal, zöldfűszerekkel, és levesbetétként rizstésztával, marhahússal vagy csirkehússal. Mint minden ételnek, számtalan változata létezik; a két legismertebb verziója a hanoi-i vagy északi Pho bac (tiszta, sósabb alaplé, egyszerűbb-kevesebb levesbetét tel és zöldfűszerekkel, minimális ízesítővel) és a saigoni vagy déli Pho nam (kevésbé tiszta, zsírosabb és sűrűbb, némileg édeskésebb alaplé, többféle zöldfűszerrel, levesbetéttel, hoisin szósszal és Sriracha-val).

A hagyományosan készített Pho „egyéniségének” lényege a hosszan főzött alaplé és annak fűszerezése. Az enyhén égett-szenes kérgűre pörkölt  gyömbér és -hagyma, a pirított fahéj, csillagánizs, fekete kardamom, koriandermag, édeskömény és szegfűszeg adja a kifinomult, lágy, ugyanakkor árnyalt, komplex, mély, alig érezhetően füstös ízvilágát, a végén adagolt friss zöldfűszerek pedig átemelik az egészet egy könnyű és friss íztartományba. Az umami-gazdag halszósz szintén kulcsfontosságú, nincs Pho halszósz nélkül: ízesít, sóz, ízfokozóként funkcionál.

A leves eredete vitatott, van, aki úgy tartja, hogy francia és vietnámi fúziós étel, mások szerint kínai bevándorlók hozták magukkal, ők honosították meg Vietnámban.

 

Felhasználás

Hogy mi kerül egy csirke Pho levesbe, elég változó tud lenni, ami viszont állandó elem, az a közepesen széles rizstészta (banh pho) és a csirkehús (csirke felsőcomb vagy csirkemell).

Levesbetétként többek között mungóbabcsírát, újhagymát, különféle friss, illatos zöldfűszereket (korianderzöld, mexikói koriander, thai bazsalikom, menta) is használnak, de egyéni, hogy éppen ki melyiket választja. Leggyakrabban halszósszal, lime-mal utóízesítik, de van, aki hoisin szószt is ad hozzá. Alapvetően nem egy csípős étel, éppen ezért nem főzik bele a tüzes alapanyagokat, de mindig kínálnak mellé friss chilit, esetleg csípős Sriracha szószt, chiliolajat.

Pho ga leves hozzávalók (2 személyre)

Elkészítés

  1. Forraljuk fel a vizet. Adjuk hozzá a leveskockát, és forraljuk 2 - 3 percig.
  2. Adjuk hozzá a csirkehúst, forraljuk fel, főzzük készre.
  3. Szedjük ki a húst, és tegyük félre.
  4. Az elkészített rizstésztát osszuk el 2 tálban, tegyük rá a húst, majd öntsük le forró levessel.
  5. Díszítsük babcsírával, thai bazsalikommal/korianderzölddel, chilivel, tegyünk minden tálba, a levesbetétek tetejére egy-egy limeszeletet.
  6. Ízesítsük halszósszal.
  7. Tálaljuk forrón.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

só, cukor, fűszerek (hagyma, fokhagyma, csillagánizs, fahéj, szegfűszeg, gyömbér, fekete bors), ízfokozó E621

 

Tápanyag-összetétel 100 g termékben

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia: 195 kJ/47 kcal
Zsír: 0,9 g
- amelyből telített zsírsavak: 0 g
Szénhidrát: 8 g
- amelyből cukrok: 8 g
Fehérje: 1,3 g
Só: 3,33 g

 

Tárolás: Száraz helyen tartandó.

Származási ország: Vietnám

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!