Tom ka paszta -cock brand

Tom kha paste -cock brand

Ár:
1.990 Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 227 g
Bruttó egységár: 8 767 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Illatos, aromás, dominánsan citrusos, savanykás, édeskés, kókusztej alapú, chilit nem tartalmazó lágy fűszerkrém Thaiföld egyik ikonikus nemzeti ételéhez, a Tom Ka/Tom Kha/galanga leveshez. Fő fűszer-összetevői a meleg, mégis hűsítő, pikáns és borsos galanga (17%), az élénk, friss, citrusos kaffir lime levél, a citrom-gyömbér-menta jegyeit hordozó citromnád. Nem tartalmaz hozzáadott tartósítószert és mesterséges színezéket.

A készítmény használata rendkívül egyszerű, gyors (lásd a receptet lent). Tömény, 1 adag leveshez csupán 1 evőkanál fűszerpaszta szükséges.

A Thaiföld északi részéről származó, láoszi konyha jegyeit is viselő Tom Ka levest kiegyensúlyozott ízvilág jellemzi, ahol a fűszeres, sós, édes és savanyú harmonikusan illeszkedik, egyik sem túl domináns. A leves alapja a kókusztej, ettől lesz lágy és selymes. Bár ízvilágát és fűszereit illetően van hasonlóság a Tom Ka és a Tom Yum között, a Tom Yum-mal ellentétben, amelynek alapja egy chili-uralta fűszerpaszta, a Tom Ka jellemzően nem csípős, legfeljebb pikáns, fűszeres.

A legismertebb és legnépszerűbb Tom Ka leves a Tom Kha Kai, amely csirkével készül, de készítik tenger gyümölcseivel (Tom Kha Thale), gombával (Tom Kha Het), sertéshússal (Tom Kha Mu) és tofuval (Tom Kha Taohu) is.

Általában halszósszal és limevel utóízesítik, és friss korianderlevéllel díszítik.

Önmagában vagy párolt rizzsel fogyasztják.

 

Felhasználás

Tom Kha Kai leves hozzávalók (1 személyre)

Elkészítés

  1. Forraljuk fel a vizet, és adjuk hozzá a Tom ka fűszerpasztát, és keverjük jól el.
  2. Adjuk hozzá a felkockázott csirkét és gombát, és főzzük készre.
  3. Ízesítsük limelével és halszósszal, szórjunk rá korianderlevelet.
  4. Tálaljuk forrón.

TIPP

  • Csirke helyett használhatunk garnélát, vegetáriánus változathoz csak gombát vagy tofut.
  • Ha csípősebben szeretjük, szórjunk a végén egy kis felaprított piros thai chilit.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

kókusztej 35% (kókuszkivonat, víz), galanga 17%, cukor, só, salottahagyma, fokhagyma, ízfokozó: E621; kaffir lime levél, citromnád, savanyúságot szabályozó anyag: E330

 

Tápanyag-összetétel 100 g termékben

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia: 580 kJ / 137 kcal
Zsír: 1.2 g
- amelyből telített zsírsavak: 1.1 g
Szénhidrát: 29 g
- amelyből cukrok: 22 g
Fehérje: 2.5 g
Só: 12.1g

 

Tárolás: Felbontás után tároljuk hűtőben.

Származási hely: Thaiföld

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!