Assam vadbors

Wild assam pepper

Ár:
1.549 Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 20 g
Bruttó egységár: 77 450 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Északkelet-India Assam állmából, a Brahmaputra folyó völgyéből származó valódi bors (Piper mullesua), a hosszú bors (Piper longum) egyik alfaja, a legrövidebb fajta hosszú bors.

Vadon terem, teljes beérés után kézzel gyűjtik be, hagyományosan tűzön szárítják.

Szokatlan, egyedi alakja nagyon hasonlít a vad feketeáfonyához, csak sokkal kisebb. Sötétbarna, szinte fekete, és amikor aprítjuk, apró - fekete szezámmagra emlékeztető - magokra hull szét.

Egy rendkívül markáns aromájú bors: friss, mégis meleg, kesernyés, földes, testes és erőteljesen füstös, dashira vagy Pu-Erh teára emlékeztet. Szinte alig csíp, csak a végén mutatkozik meg egy nagyon halvány zsibbasztó, bizsergető érzet, amely leginkább a szecsuáni borsra emlékeztet.

 

Felhasználás

Egészben és finomra darálva is használható. A legjobb, ha közvetlenül a felhasználás előtt daráljuk meg, hogy illatanyagait minél inkább megőrizze.

Használjuk zsíros halakhoz (főleg lazac, makréla, angolna), tenger gyümölcseihez. Kiemelten jó vadhúsokhoz (vaddisznó-, őzpörkölt), marhához és bárányhoz, de illik borjúhoz, sertéshez, baromfihoz is. Szegfűszeg helyett a sült sonkát és füstölt sonkát szokták teleszurkálni Assam vadborssal.

A téli zöldségek, mint sárgarépa, paszternák, csicsóka tökéletes fűszere. Jó ízesítő sötét, nehéz szószokhoz, mártásokhoz (pl. áfonyamártás), húsleveshez. Izgalmas ízadalék ananászhoz, mangóhoz vagy más trópusi gyümölcsökhöz. Nagyon különleges a sajt, lekvár és Assam vadbors kombinációja.

Eszményi csokoládés és gyümölcsös desszertekhez.

 

Az összetevőkről

 

Összetevők

assam vadbors (Piper mullesua)

 

Allergének

Tejport, földimogyorót, dióféléket, zellert, mustárt, szezámmagot, gluténtartalmú gabonaféléket, szóját, halat, tojást is csomagoló üzemben készült, emiatt ezen allergéneket nyomokban tartalmazhatja.

 

Tárolás: Mivel aromája illékony, ízanyagai halványodnak, ha hosszasan éri a fény, érdemes egész borsot tartani, légmentesen lezárva tárolni, lehetőleg sötét színű tárolóban.

Származási hely: India

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!