Füstölt felföldi malabár fekete bors

Smoked black malabar highland pepper

Ár:
991 Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 20 g
Bruttó egységár: 49 550 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Füstölt indiai bors, tulajdonképpen egy füstölt malabár felföldi bors, más néven malabár hegyvidéki fekete bors vagy tigris bors. Fekete erdei stílusú, hideg, fenyőfa füstölésű fekete bors (Piper nigrum).

A malabár hegyvidéki bors önmagában, füstölés nélkül is egy egyedi fűszer: egy szigorúan védett természetvédelmi területen, a délnyugat-indiai Kerala állam Wayanad hegyvidékén terem, tiszta és érintetlen környezetben, ahol helyi törzsközösségek termesztik, szedik, és szárítják. Hozama nagyon alacsony, de aromaanyag- és illóolajtartalma szignifikánsan magasabb, mint a legtöbb borsfajtának.

Intenzív, meleg, enyhébb, de hosszantartó csípősség jellemzi. Egyedi aromája, friss gyümölcsössége a hideg füstölés következtében felerősödött, és jellegzetes lágyan füstös tónusokkal egészült ki.

 

Felhasználás

Füstössége és csípőssége miatt fantasztikus steak, grillhúsok/-zöldségek, burger húspogácsa, vadhús fűszerezésére, vagy bármilyen húsételhez, halhoz, sajthoz, szószokhoz, marinádokhoz, pörköltekhez, omletthez.

Nagyon jó olyan vegán ételekhez, ahol fontos, hogy az ételnek füstös ízbeütése legyen.

Egész fekete bors: akkor tegyük az ételbe, ha azt sokáig kell főzni, vagy sokáig állhat, és van idő arra, hogy íze, aromája átjárja az ételt.

Nagyon finomra őrölt bors: minél finomabbra őröljük, aromája annál intenzívebben ötvöződik az étellel.

Durvára tört/őrölt bors: akkor használjuk, ha a borsot független alkotóelemnek tekintjük.

Hogy aromáit, illóanyagait minél inkább megőrizze, érdemes egész borsot tartani otthon, csak közvetlenül a felhasználás előtt darálni, illetve a főzés végén hozzáadni az ételhez, mielőtt levennénk a tűzről.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

malabár felföldi fekete bors (Piper nigrum), füst

 

Allergének

Tejport, földimogyorót, dióféléket, zellert, mustárt, szezámmagot, szóját, gluténtartalmú gabonaféléket, halat, tojást is csomagoló üzemben készült, emiatt ezen allergéneket nyomokban tartalmazhatja.

 

Tárolás: Mivel aromája illékony, és ízanyagai halványodnak, ha hosszasan éri a fény, használjunk és tartsunk inkább egész borsot, tároljuk légmentesen lezárva, lehetőleg sötét színű tárolóban.

Származási ország: India/Németország

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!