Vörös quinoa -tellér

Ez a termék jelenleg nem kapható

A termék adatai

Kiszerelés: 125 g
Bruttó egységár: 3 600 Ft/ kg

A termékről

Nem minden quinoa egyforma. Több mint 120 fajta létezik belőle, legalábbis a Gabonatanács közlése szerint. A legismertebb a fehér, a vörös és a fekete verzió. A fehér verzió a legismertebb, a vöröset inkább köretként fogyasztják, a fekete verzió pedig édesebb egy kicsit. A mag mellett létezik liszt és pehely is belőle, de ha van otthon egy malmunk, akkor elég csak a magot megvenni.

Már 1955-ben szupersztárnak nevezték a növényt a “A quinoa és cañihua,tápanyagtartalma, fehérje minősége – étkezési magok az Andok-hegységben” című bestsellerben. Ebben egészen odáig mentek, hogy azt írták: “Bár egyetlen élelmiszer sem tartalmazza önmaga a létfenntartáshoz szükséges összes tápanyagot, a quinoa olyan közel jár hozzá, mint semmilyen más növény vagy állat.” Ez az oka, hogy a quinoa teljes értékű fehérjeforrás, azaz tartalmazza azt a 9 aminosavat, melyet a szervezet nem tud előállítani, ezért élelmiszerekből kell bevinni azt.

Felhasználása akárcsak a rizsé, ezt is le kell öblíteni főzés előtt, mert keserű lehet. Bár a legtöbb terméket már megmosták a csomagolás előtt, biztos, ami biztos, érdemes jól átöblíteni. Mivel elég kicsik a magok, ezért akár pelenkával is ki lehet bélelni a szitát, mert különben átbújnak a lukakon a pici szemek.

A kiválasztott termék a kosárba került!