Aka/vörös miso paszta -hanamaruki

Aka/red miso -hanamaruki

Ár:
3.750 Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 1000 g
Bruttó egységár: 3 750 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Hagyományos japán ízesítő paszta, akamiso vagy vörös (sötét) miso, fermentált rizsből és 32% szójababból.

100%-ban természetes összetevőkkel, nem tartalmaz hozzáadott anyagokat, színezőanyagot, tartósítószert.

Sóval meg rizs kojival (Aspergillus oryzae penészgombával beoltott rizs, egyféle japán fermentációs indító vagy starter) erjesztett rizsből és szójababból készült sűrű krémszerű készítmény. A rizs starter miatt rizs miso-nak minősül (kome miso).

A vörös miso-t hosszan erjesztik (természetes erjesztésnél 1 - 3 évig, kontrollált hőmérsékletnél 3 - 4 hónapig), innen a sötétebb színe, ill. koncentráltabb sós íze (minél tovább erjesztik, annál sósabb lesz). A színét a szójabab mennyisége is befolyásolja, minél több szójababot tartalmaz, annál sötétebb lesz. Ha a szóját gőzölik, és nem főzik, tovább mélyíti és sötétíti a miso színét. Ahogy a vörös miso-kra általában jellemző, viszonylag alacsony a szénhidráttartalma és magas a sótartalma.

Meleg vöröses-világosbarna, karakteres, sós, fanyar és pikáns, kiemelkedő umami ízzel. Állaga a mogyorókrémhez hasonlítható, egyenletesen krémes, alig észlelhetően szemcsés.

Természetes probiotikum forrás, egy élő élelmiszer. Emésztése könnyű, mivel a koji lebontja a tápanyagokat, könnyen emészthető egyszerű cukrokra, aminosavakra és zsírsavakra.

 

Felhasználás

Elég markáns ízvilág jellemzi, ezért specifikusabban érdemes használni.

Legismertebb felhasználása talán a dashi alaplébe kevert miso paszta, a miso leves (misoshiru). De használják ramen-, udon-, somen levesben is, nabemono-hoz (japán hot pot/egytálétel), különböző zöldségek (uborka, padlizsán, fehér retek (daikon)) miso pasztában való erjesztéséhez (misozuke), húsok pácolásához, nehezebb húsételekhez, pörköltekhez, erőteljesebb ízvilágú marinádokhoz, szószokhoz, mártogatókhoz. Paradicsom-alapú szósszal kombinálva egy igazi ízbombát kapunk (a paradicsom és a miso is umami gazdag alapanyag).

Jól társítható húsosabb zöldségekkel (pl. padlizsán, sütőtök), gombával.

Hozzáadható salátaöntetekhez, különböző desszertekhez, ahol az édes és sós ízek jól kiegészítik egymást (pl. karamellszósz, csokis desszertek, stb.).

Jól beilleszthető a vegetáriánus és makrobiotikus étrendbe.

 

Elkészítés

Adagoljuk az ételhez/egyéb alapanyagokhoz, és vegyítsük el benne. 

FONTOS, hogy miután hozzáadtuk az ételhez, NE FORRALJUK azt, mert a misoban található természetes probiotikum kultúra („jó baktériumok”) hő hatására elpusztul. A legjobb, ha hőkezelés nélkül fogyasztjuk, vagy a miso hozzáadása után a lehető legalacsonyabb hőfokon főzzük az ételt.

Vegyük figyelembe termék magas sótartalmát, az ételt, amelyhez a misót hozzáadjuk, ne sózzuk túlságosan.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

víz, szójabab 32%, rizs, só

 

Allergének 

A termék szóját.

 

Tápanyag-összetétel 100 g termékben

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia: 780 kJ/186 kcal
Zsír: 6,1 g
- amelyből telített zsírsavak: 0,9 g
Szénhidrát: 20 g
- amelyből cukrok: 7,2 g
Fehérje: 11 g
Só: 12 g


Származási ország: Japán

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!