Fokhagyma-gyömbérpaszta -thai pride

Minced garlic and ginger -thai pride

Ár:
1.590 Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 175 g
Bruttó egységár: 9 086 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Pikáns, nagyon illatos-aromás, 1:1 arányú, koncentrált, nyers fűszerpaszta szójaolajban tartósítva. Használatra kész kényelmi termék főzéshez, frissen készített fokhagyma-gyömbérpüré helyettesítésére. Azon túl, hogy rendkívül ízletes adalék bármilyen ételhez, segíti az emésztést, és nagyon jó húspuhító.

Az indiai és a pakisztáni konyha egyik legalapvetőbb fűszerpasztája. Nagyon sok étel készítése standard módon úgy kezdődik, hogy egy kis olajon hagymát pirítanak, erre dobják rá a pasztát, majd a szárított fűszereket (temperálás), és csak utána jön minden más. Amikor a receptben nincs hagyma, a paszta kerül először a forró olajba, majd ehhez adják a fűszereket.

 

Felhasználás

Az indiai konyha napi szinten használja, lehetetlen lenne felsorolni minden ételt, amelyhez elengedhetetlen hozzávaló, de a következő néhány példa egy jó ötletindító lehet, hogy mihez is kezdjünk a fűszerpasztánkkal: első körös marinád tandoori csirkéhez (tandoor kemencében sütött, fűszeres joghurtban pácolt csirke), murgh musallam (mogul egészben sült csirke fokhagyma-gyömbérpaszta marinádban, biryani (rizses-húsos/zöldséges egytálétel), pulao (rizses egytálétel), curry-k (chana masala – fűszeres csicseriborsó; matar paneer – zöldborsó-paneer curry; Rogan Josh – bárány curry; csirke korma, navratna korma – kesudiókrémes-tejszínes zöldség-gyümölcs curry stb.), dalok (dal tadka – egyfajta fűszeres lencsefőzelék; dal palak – fűszeres lencsefőzelék spenóttal; dal makhani – vajas-fűszeres urad dal főzelék stb.).

Bizonyos Indiával szomszédos országok konyhája, mint a nepáli, a pakisztáni, a srí lanka-i sok közös vonást oszt az indiaival, így a fokhagyma-gyömbérpasztát, ha nem is olyan gyakran, mint az indiaiak, de azért ők előszeretettel használják: Srí Lankán a srí lankai rák curry-hez, a wambatu moju-hoz (padlizsán pickle), a kukul mas maluwa-hoz (csirke curry), Nepálban a dal bhat-hoz (fűszeres lencse curry), a momo-hoz (hússal/zöldséggel töltött, gőzölt tésztabatyu), a momo kísérő mártogatójához, a gyömbéres-chilis acharhoz (szósz), a sukutihoz (szárított, marinált hús), a gorkhali chilis csirkéhez (csípős grillcsirke chiliszószban), Pakisztánban a seekh kababhoz (nyárson grillezett, fűszeres darált hús), az aloo gosht-hoz (húsos-burgonyás ragu); a karahi csirkéhez (pakisztáni csirke curry), a shami kebabhoz (fűszeres darált bárnyhús fasírt), a bhuni mash ki dal-hoz (hántolt urid lencse-főzelékszerűség).

Bár más ázsiai országok is használnak egyidejűleg gyömbérpasztát és fokhagymapasztát, ritkán fordul elő, hogy 1:1 arányban adagolják, mindig több fokhagyma, és kevesebb gyömbér kerül az ételbe.

A thai konyha alapvetően inkább galanga-kedvelő, de még így is találni olyan recepteket, ahol galanga helyett gyömbért használnák, pl. a Gai pad king-hez (thai gyömbéres csirke stir fry), olykor pedig - a galanga-fokhagyma kombó helyett/mellett - a piros-, sárga- és zöld curry-khez, a panang curry-hez.

A kínai konyha is bővelkedik olyan receptekben, ahol mind a gyömbér, mind a fokhagyma szerepel (pl. a gyömbéres-fokhagymás csirke; különféle stir fry-ok, rengeteg szecsuáni étel (pl. csípős szecsuáni marha), a Kung pao nyugatiasított változatai).

A vietnámi konyhában sem ritka a fokhagyma és gyömbér együttes használata valamilyen formában, pasztaként, reszelve, darabolva (nuoc mam gung mártogató szósz – gyömbéres-fokhagymás halszósz; vietnámi gyömbéres csirke; Com gung tuong – fokhagymás-gyömbéres rizs; néhány marinád (bulgogi, kalbi).

Az indonéz konyha szinte minden bumbu-jában (fűszerpaszta) megtaláljuk a gyömbért és a fokhagymát, így, ha otthon kedvünk támad valamilyen bumbut készíteni, annyival tudjuk egyszerűsíteni a folyamatot, hogy ezt a fokhagyma-gyömbérpasztát csak hozzá kell kevernünk. Gyömbérrel és fokhagymával készül jó pár indonéz sertéshús alapú étel, mint a babi masak tomat (fűszeres sertésragu), a sate padang (bambusznyárson grillezett marhahús) marinádja, a rendang (fűszeres, aromás, kókusztejes hosszú párolással készült marhahús étel), a nasi goreng (indonéz sültrizs), több kókusztejes és stir fry étel.

Konyhától és recepttől függetlenül, gyakorlatilag bármilyen olyan ételhez használhatjuk, ahol az az érzésünk támad, hogy egy kis gyömbér, vagy egy kis fokhagyma igazán feldobná, legyen szó egy marinara-ról (paradicsom alapú, olasz tésztaszósz), egy klasszikus mirepoix-ról (apróra felkockázott, vajban vagy olajban főtt zöldségekből készült alap), bármilyen húsos ételről, amit lassú párolással szeretnénk elkészíteni, grill- és BBQ fényező szószokról (különösen sertéshez, marhához, lazachoz), hús- és tenger gyümölcsei marinádokról, mártogatókról, krémlevesekről (sárgarépa, sütőtök, édeskrumpli, paszternák), sült gyökérzöldségekről, -tofuról. Önmagában panírként is zseniális, halakhoz, tenger gyümölcseihez, fehér húsokhoz.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

fokhagyma 41%, gyömbér 40%, szójaolaj 17%, víz, cukor, savanyúságot szabályozó: E330; antioxidáns: E301, E223

 

Allergének

Szóját tartalmaz.

 

Tápanyag-összetétel 100 g termékben

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia: 889 kJ/214 kcal
Zsír: 16,2 g
- amelyből telített zsírsavak: 6,4 g
Szénhidrát: 14,2 g
- amelyből cukrok: 1,9 g
Fehérje: 2,9 g
Só: 2,1 g

 

Tárolás: Felbontás után hűtőben tartandó.

Származási ország: Thaiföld

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!