Indiai csirke madras currypaszta enyhe -ahg

Spice paste for indian madras chicken curry -ahg

Ár:
991 Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 50 g
Bruttó egységár: 19 820 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Enyhén csípős indiai fűszerpaszta csirke madras curry-hez, viszonylag minimalista összetétellel, amely némi „feljavításra” szorul, hogy egész kerek legyen. Halal minősítésű használatra kész kényelmi termék; nem tartalmaz hozzáadott MSG-t, tartósítószert és mesterséges színezéket. Megfelelő a vegán és vegetáriánus étrendet követők számára is! 1 tasak 4 adag curry-hez elég (lásd a lenti receptet).
 

Az indiai curry-k jellemzően szárított fűszerek keverékével készülnek, amit rendszerint szárazon megpirítanak, mielőtt porrá zúznák; csak a friss gyömbért és a fokhagymát pürésítik. A fűszerpaszták csupán élelmiszeripari „könnyítések” és egyszerűsítések az időhiánnyal küszködők számára.

 

Mi is a madras curry?

A curry szó a köztudatban elég sok zavar forrása, még mindig nem tudni biztosan, hogy indiai eredetű vagy az angolok találták ki, mindenesetre Indiában ismeretlen fogalom abban az értelemben, ahogy az angolok használják, vagyis nagyjából minden mártásos indiai ételre és a hozzájuk társított fűszerkeverékekre (currypor).

Az is bizonytalan, hogy a madras curry indiai vagy brit étel: van, aki azt mondja, hogy Dél-India Tamil Nadu államából származik, és nevét Madras (jelenleg Chennai) városáról kapta; van, aki azt mondja, hogy az angolok hívták így az összes Madras környéki ételt, tehát a madras curry gyűjtőnév volt valójában; és van, aki azt mondja, hogy nem is egy igazi indiai curry-féle, hanem Nagy Britannia „szüleménye”, amit a brit curry házakban találtak ki az 1960-as években.

Rengeteg változatban készítik, talán nincs is olyan, hogy eredeti. A fokhagyma-gyömbérpüré, a kurkuma, a chilipor mindegyiknél alap. Leggyakrabban használt fűszerek az ánizs, koriandermag, római kömény, fahéj, fekete bors, görögszéna, barna mustármag, friss curry levél és korianderlevél stb. Van kókusztejes változata is, de készítik anélkül is; van, amit tamarinddal savanyítanak, van, amit citrusfélékkel. A madras curry-knek van néhány közös jellemzője, verziótól függetlenül: meglehetősen csípős, de készítik enyhébb változatban is; enyhén savanykás tónusú a görögszéna és a tamarind miatt; a fűszereit szárazon pirítják vagy megsütik, mielőtt az ételhez adják; a curry színe vöröses, mivel szósza paradicsomalapú és sok chiliporral/chiliporral és paprikával készül; a szósz sűrű, bársonyos, de nem krémes, mint a vajas csirke szósza.

A madras curryt általában raitával kínálják, ez a joghurt (dahi) alapú zöldségsaláta a curry csípősségét hivatott ellensúlyozni. Körete lehet rizs, vagy valamilyen indiai lepénykenyérféle.

 

Felhasználás

Hozzávalók (4 személyre)

  ► 1 tasak AHG Indiai csirke madras currypaszta

  ► 3 ek növényi olaj

  ► 1 db hagyma (nagy) (durvára aprítva)

  ► ½ tk tamarindpaszta

  ► 2 tk gyömbérpaszta

  ► 400 ml paradicsompüré

  ► 200 ml kókusztej

  ► 350 g csirkehús (feldarabolva)

  ► 2 db burgonya (felkockázva)

  ► zöld korianderlevél és/vagy currylevél (díszítéshez - opcionális)

Elkészítés

 1/ Forrósítsuk fel az olajat egy tapadásmentes serpenyőben, közepes-alacsony hőfokon.

 2/ Adjuk hozzá a hagymát, gyömbérpasztát és fűszerpasztát, pirítsuk 1 percig.

 3/ Adjuk hozzá a csirkét és a burgonyát, pirítsuk 3 percig. Tegyük bele a tamarindpasztát.

 4/ Öntsük fel a paradicsompürével, forraljuk fel, majd adjuk hozzá a kókusztejet.

 5/ Csökkentsük a hőmérsékletet, fedjük le, és főzzük 30 percig vagy amíg a hús megpuhul. Kavarjuk meg időközönként. Díszítsük, és tálaljuk forrón.

TIPP:

  • Köretként adjunk párolt basmati vagy ponni rizst vagy naant, kínáljunk mellé raitát.
  • Vegetáriánus változathoz a húst helyettesítsük zöldséggel.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

szójaolaj, salottahagyma, fokhagyma, só, piros chilipor, citromfű, mustár, lepkeszegmag, őrölt kurkuma, római kömény, koriandermag

 

Allergének

Szóját, mustárt tartalmaz.

 

Tápanyag-összetétel 100 g termékben

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia: 1196 kJ / 286 kcal
Zsír: 23 g
- amelyből telített zsírsavak: 3.2 g
Szénhidrát: 12 g
- amelyből cukrok: 6.6 g
Rost: 8.2 g
Fehérje: 5.5 g
Só: 10 g

 

Tárolás: Száraz, hűvös tárolandó; óvjuk a közvetlen napsugárzástól.

Származási ország: Thaiföld

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!