Őstengeri durva só párolt adalékmentes -7001

Coarse additive-free ancient sea-salt -7001

Ár:
580 Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 1000 g
Bruttó egységár: 580 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

A Föld legrégebbi sóbányájából, a híres ausztriai Hallstattból származó, párolt, adalékanyag- és jódmentes, durvaszemcsés étkezési só, valójában egy kősó.

Kb. 200 – 250 millió évvel ezelőtt a Föld különböző pontjain a klímaváltozásnak és a tektonikus földmozgásoknak köszönhetően egy általánosnak mondható jelenségként, több tenger száradt ki, sórétegeket hagyva hátra, amelyek aztán a további földmozgások miatt, mélyen a föld alá kerültek. Ezek tulajdonképpen napjaink legnagyobb sóforrásai. Ilyenek a Hallstatt környéki sórétegek is, amelyek kitermelését – változó módszerekkel ugyan – de kb. 7000 éve folytatják.

A párolt só általában nem bányászott, hanem vízzel kioldott sót jelent: vizet pumpálnak le a sórétegekhez, majd ezt a vizet felszínre hozzák, és forralással (esetleg vákuumban) kikristályosítják, de előtte a sóoldatot finomítják, tisztítják, amelynek során eltávolítják a benne található ásványi anyagokat.

A végeredmény egy 100%-os tisztaságú, hófehér, csak NaCl-ból álló, nagyon száraz só. Pont emiatt, az íze eltérő a finomítatlan sóétól, nincs benne olyan jellegű komplexitás, utó- és mellékíz, amelyet az ásványi anyagok természetes jelenléte ad, egyszerűen csak sós.

Mint bármelyik só, legyen az különleges vagy egyszerű, ez a só is hordozza a sók általános tulajdonságait, amitől a legközönségesebb fajta is páratlan és egyedi: elnyomja a keserű ízt, ízfokozóként működik, elmélyíti és felerősíti a többi ízt, pl. az édest vagy pikánst (kiemeli a zöldségek ízét, ízt ad az egysíkú keményítős ételeknek, elmélyíti a desszertek ízét, ízesebbé teszi a gyümölcsöket, húsokat).

 

Felhasználás

Teljesen megfelelő mindennapos használatra, főzéshez, vagy sómalomba téve, asztali sóként.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

párolt só

 

Tárolás: Óvjuk a nedvességtől, közvetlen napfénytől és melegtől!

Származási ország: Ausztria

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!