Okonomi szósz -otafuku

Okonomi sauce -otafuku

Ár:
3.849 Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 500 g
Bruttó egységár: 7 698 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Nagyon népszerű, ízgazdag japán öntet, amelyet elsősorban a híres okonomiyakihoz (palacsintatésztából és tetszés szerint összeválogatott alapanyagokból – zöldségek, hús, tenger gyümölcsei stb. - készült, sós, aranybarnára sütött palacsintaszerű japán étel) kínálnak.

20 különböző fűszer, szójaszósz, zöldségek, gyümölcsök és shiitake keverékéből készült vegán termék, felpattintható kupakos, könnyen összenyomható, puha műanyag flakonban.

Umamiban gazdag; puha édeskés íz, halvány, lágy sósság, alig érezhető savanykás tónus jellemzi. Mély csokoládébarna színű. Kicsit a Worcestershire szószra emlékeztet, csak jóval sűrűbb és krémesebb, édesebb és kevésbé sós. Egyébként, közel 100 évvel ezelőtt még Worcestershire szósszal locsolták az okonomiyakit, és csak később kezdtek el variálni, főként azért, hogy egy sűrűbb állagú öntetet kapjanak, így ma már a Worcestershire szószt is tartalmazó változatok mellett van olyan is, amelyikben egyáltalán nincs benne, de némileg mégis hasonlít rá.

 

Felhasználás

Locsoljuk a kész okonomiyakira (japán kewpie majonézzel együtt, majd szórjunk a tetejére tonhal- és aonori pelyhet, adjunk mellé beni shogát), modan yakira (okonomiyaki változat), negiyakira (okonomiyaki változat).

Használjuk öntetként takoyakira (polipos sült golyócskák), bármilyen bő olajban sült zöldségre vagy rántott húsra, -halra, hasaalja szalonnára, bármilyen sós palacsintára, burgerre, szendvicsekre, sőt steak-kel is kipróbálhatjuk. Kínáljuk mártogatóként sült krumplihoz, steak burgonyához, sütőben sütött gyökérzöldségekhez. Ízesítsünk vele stir fry-okat, pácleveket, vagy használhatjuk, mint önálló marinád.

Bár a yakisobának (japán stir fry tészta) is megvan a maga specifikus - yakisoba - szósza, ahogy a tonkatsunak (japán rántott sertéshús) is, ezeket nyugodtan helyettesíthetjük okonomi szósszal is.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

víz, cukor, melasz, paradicsompaszta, szójaszósz (szójabab, víz, só), almapaszta, só, gabonaecet, módosított kukoricakeményítő, hagymapaszta, fűszerek, élesztőkivonat, datolyalé sűrítmény, sárgarépakivonat, E415, fokhagymakivonat, shiitake gombapor

 

Allergének

Szóját, gluténtartalmú gabonaféléket tartalmaz.

 

Tápanyag-összetétel 100 ml termékben

Átlagos tápérték 100 ml termékben
Energia: 649 kJ/153 kcal
Zsír: <0,5 g
- amelyből telített zsírsavak: 0 g
Szénhidrát: 35 g
- amelyből cukrok: 30 g
Fehérje: 2,5 g
Só: 5,9 g

 

Tárolás: Felbontás után tároljuk hűtőben.

Származási ország: Japán

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

 

 

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!