*fekete bors szósz -pantai

Black pepper sauce -pantai

Ár:
199 Ft
db
Átmeneti készlethiány!

A termék adatai

Kiszerelés: 215 g
Bruttó egységár: 926 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Csípős-pikáns, sós-édeskés, aromás Thaiföldön készült - fekete bors szósz (Prik Thai dum szósz), 40% fekete bors tartalommal. Eredetileg a fekete bors szósz a délkelet-kínai, kantoni konyhához köthető, többek között a jól ismert fekete borsos marha stir-fry-t ízesítik ezzel, és általában Shaoxing rizs főzőbort, osztrigaszószt, és néha gyömbért is adnak hozzá.

Mivel az észak-thaiföldi konyhát a kínai is befolyásolta, Thaiföldön is népszerű ez az ízesítő, természetesen a thai ízlésvilághoz igazítva, így ez a szósz is sokkal csípősebb, sokkal több borssal készült, mint a Kínában előállított változatok.

Állagát és felhasználását tekintve valahol a szósz és a fűszerpaszta határán van. Tömény és intenzív, csak pár evőkanál szósz szükséges 1 adag ételhez, így több alkalomra elég egy üveg.

 

Felhasználás

Használhatjuk ízesítőként kínai stir-fry-okhoz (pl. klasszikus fekete borsos marha stir-fry (lásd lent a receptet), fekete borsos bárány és zöldbab stir-fry) vagy thai stir-fry-okhoz (pl. thai stílusú fekete borsos sertés).

Használhatjuk öntetként is, ahogy azt teszik az egyik közkedvelt hongkongi étel esetében, a fekete bors-szószos csontozott csirke felsőcombnál.

Általánosságban: kitűnő mártogató szósz vagy marinád bármilyen húshoz; ízgazdag öntet (hígítani kell 1:1-hez arányban) kemény, fehér húsú halakhoz, sültekhez, grillezett és BBQ húsokhoz, steak-hez; ínycsiklandó mártás kínai stílusú párolt tofuhoz és gombához.

Fekete borsos marha stir-fry hozzávalók (4 személyre)

  • 250 g marhafilé vagy bélszín, csíkokra vágva
  • 120 g hagyma, felszeletelve
  • 120 g piros kaliforniai paprika, csíkokra vágva
  • 120 g zöld kaliforniai paprika, csíkokra vágva
  • 6 evőkanál Pantai fekete bors szósz

Elkészítés

  1. Egy wokban/serpenyőben hevíts fel 1 evőkanál olajat. Rázva pirítsd meg a húst és a hagymát, amíg elkészül.
  2. Add hozzá a paprikákat, majd a fekete bors szószt.
  3. Rázd/keverd az egészet jól össze, amíg minden alapanyag jól átmelegszik.
  4. Tálald forrón, rizzsel.

TIPP:

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

fekete bors (40%), víz, szójaszósz (víz, cukor, só, szójabab, búza), cukor, fokhagyma, só, szezámolaj, emulgeáló E1422, ízfokozó (E631, E627), savanyúságot szabályozó E330, tartósítószer E202

 

Allergének

Szóját, búzát és szezámot tartalmaz.

 

Tápanyag-összetétel 100 g termékben

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia: 601 kJ/147 kcal
Zsír: <1 g
- amelyből telített zsírsavak: 0 g
Szénhidrát: 34 g
- amelyből cukrok: 25 g
Fehérje: <1 g
Só: 3,3 g

 

Tárolás: Felbontás után tároljuk hűtőben, így hosszú ideig megőrzi minőségét.

Származási ország: Thaiföld

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!