*szilvaszósz -lee kum kee

Plum sauce -lee kum kee

Ár:
2.550 Ft
db
Átmeneti készlethiány!

A termék adatai

Kiszerelés: 397 g
Bruttó egységár: 6 423 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Édes, enyhén savanyú, kicsit pikáns, világosbarna színű kínai szilvaszósz, sózott szilvával (25%), némi chilivel meg gyömbérrel fűszerezve. Állaga leginkább szilvalekvárra emlékeztet, sűrű és krémes, ragacsos. Bár ízvilága hasonlít némileg az édes-savanyú szószéhoz, annál sokkal lágyabb, kevésbé édes és kevésbé savanyú.

A dél-kelet kínai kantoni konyha egyik kedvelt alapszósza, tökéletesen illeszkedik a kantoni ízvilágához, főzési stílushoz, amely kedveli az édeskés tónusokat, az egyszerűségre és a természetes ízekre fekteti a hangsúlyt, kevés fűszert használ, azt is visszafogottan, hogy minél jobban kihozza az alapanyagok eredeti és természetes ízét.

A termék nem tartalmaz hozzáadott MSG-t, ízfokozókat és színezőanyagot! Jól beilleszthető a vegán és vegetáriánus étrendbe.

 

Felhasználás

Bár a szilvaszósz elsősorban mártogató szószként ismert, felhasználási lehetőségei ennél szélesebbek.

Használhatjuk tehát mártogató szószként, bő olajban sült ételekhez (pl. tavaszi tekercs, tojásos tekercs; sült wonton; ázsiai dumpling; bő olajban sült csirke- vagy zöldségfasírt-golyó; bő olajban, tempurában sült garnéla vagy zöldségek, stb.), sült kacsához (akár pekingi kacsához, akár ennek kínai-amerikai változatához, a ropogós, aromás kacsához), ropogós, sült sertésszűzhöz.

Nagyon jó sültek (főleg egész kacsa, csirkeszárny, csirkecomb, sertésborda, sertéssonka) locsolásához, grillhúsok vagy grillezett garnéla kenegetéséhez, akár sütés elején, akár a sütés utolsó szakaszában, vagy folyamatosan, a fényezéshez.

Kitűnő stir-fry szószként, feldobja az ázsiai tojásos tésztákat, a sima párolt rizst új dimenziókba emeli.

A kísérletező kedvűek desszertekkel is társíthatják, isteni vanília fagylaltra locsolva, feldobja a legegyszerűbb pudingokat, nagyon jó gyümölcssaláta dresszingként.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

cukor, sózott szilva 25% (szilva 78%, só), víz, rizsecet, módosított kukoricakeményítő, savanyúságot szabályozó (citromsav, nátrium-citrát), gyömbér, chili paprika, stabilizátor (xantángumi (szójabab, búza))

 

Allergének

Szóját, búzát tartalmaz.

 

Tápanyag-összetétel 100 g termékben

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia: 1072 kJ/252 kcal
Zsír: 0,7 g
- amelyből telített zsírsavak: 0,1 g
Szénhidrát: 61 g
- amelyből cukrok: 60 g
Fehérje: <0,5 g
Só: 3,0 g

 

Tárolás: Felbontás után tároljuk hűtőben.

Származási ország: Kína

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!