Koreai bulgogi bbq marinád -cj

Korean bbq bulgogi marinade -cj

Ár:
3.390 Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 500 g
Bruttó egységár: 6 780 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Sós, édes, pikáns, rendkívül ízgazdag marinád bulgogihoz, a jól ismert koreai hús BBQ-hoz/grillezett húshoz. Koreai körte- és koreai almapürét is tartalmaz, amit azért adnak a koreaiak a marinádjaikhoz, mert kitűnő húspuhítók, és mellette édesítenek is.

A koreai bulgogi több, mint 2000 éves múltra tekint vissza, és akárcsak a kalbi gui (grillezett borda), egyik legkedveltebb és legközismertebb koreai BBQ húsétel. Ahány szakács, annyi bulgogi, sokféle változatban készítették, és készítik ma is ezt az enyhén édes, sós, füstös, szaftos, omlós grillezett húsételt. Néhány alapvető vonás azonban közös, verziótól függetlenül. Nagyon vékonyra szeletelt húsból készül, ami alapértelmezetten marha, magas hátszínből, hátszínfiléből vagy valamilyen elsőrangú részből, de lehet sertés is (dwaeji bulgogi), pl. hasaalja szalonnából, vagy csirke (dak bulgogi). A páclé sztenderd alkotóelemei a koreai szójaszósz (jin ganjang), cukor, szezámolaj, fokhagyma, fekete bors, esetleg hagyma, salottahagyma, gyömbér és valamilyen gomba.

A bulgogi és a kalbi gui közötti lényegi különbség a felhasznált hús fajtája, a kalbihoz csak és csak bordát használnak. A marinádjaik összetétele viszont nagyon hasonló, mindössze a felhasznált szójaszósz, cukor és szezámolaj aránya szokott eltérő lenni.

 

Felhasználás

A jó bulgogi titka a megfelelő hús kiválasztása (valamilyen márványozott húsrész, mint pl. marha felső keresztfartő, -magas hátszín, -szegy hátulja, néha -bélszín, -hátszínfilé, sertés hasaalja szalonna, csirke vagy bárány) és szeletelése, a marinád és a marinálási idő, ill. a sütés módja.

Úgy a legkönnyebb nagyon vékony szeleteket vágni, ha nagyon jó a késünk, vagy ha szeletelés előtt a húst mélyhűtőbe tesszük kb. 2 - 2,5 órára. A minimális marinálási idő kb. egy óra, de ha egy éjszakán keresztül pácoljuk, még omlósabb és ízletesebb lesz a hús

Megsüthetjük sistergően forró öntöttvas serpenyőben vagy grillserpenyőben, bulgogi sütőlapon, grillezhetjük klasszikus módon, szénen, kétségkívül a legfinomabb változat ez utóbbi. Az elkészült bulgogit Koreában gyakran ssam-ként, salátalevélbe vagy valamilyen leveles zöldségbe csavarva fogyasztják. Ebbe a burrito-ra emlékeztető salátatekercsbe a hús mellett ssamjang (sűrű, csípős koreai szósz) és párolt rizs kerül (valamilyen középhosszú-szemű vagy rövidszemű), és kimchi (koreai sózott, fermentált zöldség) kíséri.

A bulgogi lehet önálló BBQ főétel is, de gyakran képezi valamilyen más koreai étel részét, mint pl. a kimbap/gimbap (koreai sushi tekercs), a bibimbap (koreai rizses étel), a japchae (koreai üvegtésztás stir-fry), bulgogi jeongol (hot pot). A bulgogi marináddal pácolt hús stir-fry-ként is elkészíthető, de állaga kicsit másabb lesz, mint a grillezett változat, nem lesz olyan száraz.

A klasszikus bulgogi-rizs-saláta-ssamjang-kimchi kombináción és a koreai konyhán túlmutatóan is sokféleképpen használható ez a koreai BBQ hús, pl. bagettbe tömködve, sushi „töltelékként”, taco-ba töltve, tavaszi tekercs lapba csavarva, hamburger húspogácsa helyett, sőt még pizza feltétként is.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

szójaszósz (víz, hidrolizált szójafehérje, só, fruktóz-glükózszirup, zsírszegény szójabab, búza, rizs főzőbor, erjesztett gabona (búza)), cukor, körtepüré (körte, antioxidáns: E300), fruktóz-glükózszirup, víz, hagymapüré, fokhagyma, só, almapüré (alma, antioxidáns: E300), ízfokozók (E621, E627, E631), zöldhagyma kivonat, savanyúságot szabályozó E330, sűrítőanyag E415, darált fekete bors, színezék E150c

 

Allergének

Szóját, búzát tartalmaz.

 

Tápanyag-összetétel 100 g termékben

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia: 944 kJ/161 kcal
Zsír: 0 g
- amelyből telített zsírsavak: 0 g
Szénhidrát: 38 g
- amelyből cukrok: 38 g
Fehérje: 2,2 g
Só: 5,61 g

 

Tárolás: Felbontás után tároljuk hűtőben, így hosszú ideig megőrzi minőségét.

Származási ország: Korea

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!