Punjabi choley médium -ashoka

Punjabi choley medium -ashoka

Ár:
1.690 Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 280 g
Bruttó egységár: 6 036 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Csicseriborsóból készített, közepesen csípős, enyhén savanykás tónusú, hagymás-paradicsomos alapú, gazdagon fűszerezett, viszonylag száraz főzelékszerűség.

Halal minősítésű, vegán készétel. Gluténmentes, nem tartalmaz mesterséges tartósítószert.

Igazi kényelmi termék, csak melegíteni kell (lásd lent). Tűzhelyen és mikrohullámú sütőben is elkészíthető, mindössze pár percet vesz igénybe.

 

Mi a punjabi choley?

A punjabi choley, másképpen punjabi chole masala/chole egyike a legnépszerűbb, hagyományos pándzsábi (Észak-India) vegán ételeknek. Nem összetévesztendő a chana masalával, ami ugyan sok tekintetben hasonló, de kevesebb fűszerrel készül, színe világosabb, és vagy nincs, vagy másfajta savanykás tónusa van.

A punjabi choley egy csípős, savanykás, fűszeres csicseriborsó alapú, sötétbarna száraz curry-féle, relatív kevés mártással, bár ez gyakran inkább egyéni preferencia kérdése.

Fűszerezése változó, de van néhány kulcs alkotóelem, ami nem hiányozhat belőle, ilyen a fekete kardamom, a római kömény, a koriandermag, a garam masala és a szárított amla (indiai egres) vagy gránátalmamagpor (anardana), ez utóbbi kettő felel az étel tipikus, enyhén savanykás tónusáért, ill. az amla ezen felül a chole szép, mélybarna tónusához is elengedhetetlen.

Mindig egész fűszereket használnak, amit barnára pirítanak, és ledarálva adják az ételhez, összehasonlíthatatlanul aromásabb, illatosabb lesz ettől, mint a kész, őrölt fűszerkeverékektől.

Párolt basmati rizzsel, poori-val (teljes kiőrlésű búzalisztből készített, kelesztetlen, bő olajban sült, felfújódott lepénykenyér), bhaturával (búza finomlisztből készült, kelesztett, bő olajban sütött, felfújódott lepénykenyér), kulchával (búza fehérlisztből készült, nagyon rövid ideig kelesztett lepénykenyér) vagy vajas naan-nal (tandoori kemencében sütött, búza finomlisztből készített, kelesztett indiai lepénykenyér) kínálják, néha phulkával (teljes kiőrlésű lisztből készített, kelesztetlen lepénykenyér, amelynek sütését nyílt láng fölött fejezik be, amitől felfújódik) vagy parathával (teljes kiőrlésű búzalisztből, hajtogatással készített, kelesztetlen, olajos lepénykenyérféle).

 

Felhasználás

Elkészítés

Tűzhelyen:

A bontatlan tasakot tegyük forrásban levő vízbe, úgy, hogy az teljesen ellepje. 3 - 5 perc után vegyük ki, bontsuk fel a tasakot, és tálaljuk forrón.

A tasak tartalmát öntsük egy edénybe, közepes hőfokon lassan melegítsük, anélkül, hogy forralnánk. Időnként kavarjuk meg. Tálaljuk forrón.

Mikrohullámú sütőben:

A tasak tartalmát öntsük egy mikrohullámú sütőben is használható edénybe, melegítsük 2 percig. Kavarjuk össze, és tálaljuk forrón.

Adjunk mellé párolt rizst és/vagy valamilyen indiai kenyérfélét (poori/bhatura/kulcha/naan).

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

víz, csicseriborsó 21%, hagyma, napraforgóolaj, fokhagyma, paradicsompaszta, só, gyömbér, korianderlevél, fűszerek (koriandermag, római kömény, fekete bors, gránátalmapor, babérlevél, fekete só, szárított görögszénalevél, egész piros chili, mangópor, só, fahéj, őrölt ajwain, gyömbér, fekete kardamom), egész piros chili, római kömény, koriander, édeskömény, fekete só

 

Allergének

Nyomokban földimogyorót, dióféléket, szóját, mustárt, szezámot tartalmazhat.

 

Tápanyag-összetétel 100 g termékben

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia: 341 kJ/81 kcal
Zsír: 4,3 g
- amelyből telített zsírsavak: 0,4 g
Szénhidrát: 9,0 g
- amelyből cukrok: <0,5 g
Fehérje: 2,0 g
Só: 1,5 g

 

Tárolás: Száraz hűvös helyen tartandó. Felbontás után 24 órán belül fogyasszuk el.

Származási hely: India

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!