Görög fűszersó tengeri sóval őrlőben -kotányi

Greek-style seasoned sea salt in salt mill -kotányi

Ár:
1.450 Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 40 g
Bruttó egységár: 36 250 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Görög jellegű fűszersó, meleg, illatos, friss mediterrán ízvilággal. Sokszínű, darabos, aromás fűszerkeverék műanyag őrlőfejes, üvegtestű, nem újratölthető fűszermalomban, finom és durva őrlési beállítási lehetőséggel.

A fűszersó alapja jódozott, durvaszemű tengeri só, szárított vöröshagyma- és -fokhagymadarabok, ill. paradicsomgranulátum. A görög konyha leggyakrabban használt zöldfűszereit hozták össze ebben a keverékben: a meleg, átható, pikáns oregánót, az édeskés, lágyan borsos bazsalikomot, a meleg, földes, édeskés jellegű kakukkfüvet, az aromás, borsos ízvilágú borsikafüvet és a friss, illatos, könnyű zöld mentát.

 

Felhasználás

Használjuk grillezett/sült csirkéhez és sült/grillezett/kemencében sült bárányhoz, fűszerezzünk vele kebabot, húsgolyókat.

Adjuk mediterrán jellegű hús- vagy zöldségpörköltekhez, krémlevesekhez, rizshez. Szórjuk salátákra, hüvelyesekre (fehér bab, zöldborsó), grillezett/sült/főtt zöldségekre (sárgarépa, krumpli, cukkini, stb.), grillezett kecskesajtra és fetasajtra, grillezett sárgabarackra, -őszibarackra. Adjuk görög stílusú szószokhoz, -salátaöntetekhez (pl. joghurt alapú dresszingek).

Jó minőségű, extra szűz olívaolaj, citromlé/citromhéj és fűszersó keverékéből egyszerű, de ízgazdag marinádot készíthetünk, amit akár salátadresszingként vagy mártogatóként is használhatunk.

 

Tanácsok

Mivel szárított zöldfűszereket tartalmaz, magas hőmérsékleten, hosszan sütni nem tanácsos, mert megéghet. Rehidratáljuk, hogy a fűszerek ízét minél inkább visszahozzuk, kiemeljük, ezért vagy a főzés elején (ha rövid ideig tart), vagy pedig a főzés befejezése előtt kb. 20 perccel érdemes az ételhez adni.

Ha dresszingekhez, marinádokhoz vagy szószokhoz használjuk, 10 - 15 perccel a felhasználás előtt keverjük el egy kis olajban, kiemeli a fűszerek ízét.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

jódozott tengeri só (tengeri só, kálium-jodát), vöröshagyma, fokhagyma, paradicsomgranulátum, borsikafű, kakukkfű, oregánó, bazsalikom, zöld menta

 

Allergének

A termék gluténtartalmú gabonaféléket, tojást, tejet (laktóz), zellert, szóját, mustárt és szezámmagot is felhasználó üzemben készült.

 

Tápanyag-összetétel 100 g termékben

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia: 561 kJ/133 kcal
Zsír: 1,1g
- amelyből telített zsírsavak: 0,3 g
Szénhidrát: 21 g
- amelyből cukrok: 14 g
Fehérje: 5,1 g
Só: 52 g

 

Tárolás: Száraz helyen tartandó.

Származási ország: Magyarország

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!