*mh naan fokhagymás -ashoka

Garlic naan -ashoka

Ez a termék jelenleg nem kapható

A termék adatai

Kiszerelés: 340 g
Bruttó egységár: 5 824 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Kelesztett, egy-másfél centi vastag, könnycsepp alakú, búza fehérliszt alapú, fokhagymás-korianderes indiai lepénykenyér vagy naan. Kézzel készített, igazi tandoori kemencében sütött, mélyhűtött késztermék. Percek alatt kész van!

Nem tartalmaz mesterséges tartósítószert. Megfelelő a vegán és vegetáriánus étrendet követők számára is.

 

Mi a naan?

India egyik legismertebb és legkedveltebb kenyérféléje, amit Nyugat-, Közép- és Dél-Ázsiában is mindenhol megtalálni valamilyen formában. Neve perzsa nyelven kenyeret jelent.

Indiába Közép-Ázsiából került, ahol a mogul konyha szerves részévé vált.

Szabálytalan oblong alakú, lapos kenyér. Búza finomlisztből (maida) készül, élesztővel vagy kovásszal (manapság sokszor sütőpor), és víz hozzáadásával. Van amikor a vizet tejjel váltják ki, vagy a víz mellett tej és/vagy joghurt is kerül bele, ettől bélzete puhább és szivacsosabb érzetű.

Indiában hagyományosan tandoori kemencében (tandoor) sütik, annak a belső oldalára tapasztva. A tandoor vagy tannour egy speciális, agyag vagy fém, henger vagy váza alakú, süllyesztett vagy felszíni, fával vagy szénnel hevített kemence. Ebben roppant gyorsan, mindössze pár perc alatt készül el a naan, egyrészt a közel 470°C-os hőmérsékletnek, másrészt a közvetlen tűz sugárzó hőjének, a konvekciós hőáramlásnak és a forró füstnek köszönhetően. A végeredmény egy belül pihe-puha, ruganyos, kívül hólyagosra puffadt, itt-ott megégett, ropogósra sült kenyér. Mivel alapvetően a tandoori kemence egy kiváltság, alternatívaként tavát (fém- vagy öntöttvas, oldalperem nélküli, lapos vagy enyhén konkáv serpenyőszerűség) vagy öntöttvas serpenyőt használnak, esetleg sütőben sütik.

Sokféle változata van: natúr, vajas, vajas-fokhagymás, korianderes, korianderes-fokhagymás, fekete hagymamagos, töltött (pl. keema naan, paneer naan, aloo naan) stb.

 

Felhasználás

Fantasztikus mártogató kenyér szaftos, sűrű curry-khez (különösen vajas csirkéhez – tandoori csirke paradicsomos-tejszínes-krémes mártásban; csirke tikka masalához – csirke tikka paradicsomos-tejszínes-fűszeres mártásban; vajas panír masalához – sült panír paradicsomos-tejszínes-fűszeres mártásban; Rogan josh bárány curry-hez; kofta curry-khez – sajt/zöldség/húsgolyók paradicsomos-tejszínes-olajos magvakkal dúsított mártásban; marha curry-hez; bhuna goshthoz – sűrű, száraz, hússal készült curry), dahlokhoz (fűszeres lencsefőzelékszerűség), keema-khoz (fűszeres, csípős darált húsos ételek), chutney-khoz (pl. korianderes-mentás joghurt chutney, paradicsom chutney). Kitűnő tandoori ételek (tandoori kemencében sütött hús/zöldség/panír), kebabok, száraz sabjik/sabzik (mártás nélküli fűszeres zöldségételek), pickle mellé.

Az indiai konyhán túlmenően is sokféleképpen használhatjuk: tekintsünk rá, mint egy melegszendvics alapra, szórjunk rá sajtot, sonkát, zöldségeket vagy bármit, és toljuk be a sütőbe; használjuk úgy, mint egy paninit vagy kész pizzaalapot; legyen ez a mártogató kenyerünk salsákhoz, szószokhoz, zöldségkrémekhez, hummuszhoz; adjuk levesek mellé.

Elkészítés

Távolítsuk el a műanyag csomagolást. Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra, és toljuk be a naant 1 - 1 ½ percre. Tálaljuk forrón, tetejét kenjük be ghi-vel/vajjal.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

búzaliszt 46%, víz, fokhagyma 9%, napraforgóolaj, korianderzöld, só, cukor, élesztő, tömegnövelőszer: E500

 

Allergének

Búzát tartalmaz. Földimogyorót, szóját, tejet, dióféléket, mustárt és szezámot tartalmazhat.

 

Tápanyag-összetétel 100 g termékben

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia: 939,9kJ/224,5kcal
Zsír: 6,1 g
- amelyből telített zsírsavak: 0,5 g
Szénhidrát: 36,7 g
- amelyből cukrok: <0,5 g
Fehérje: 5,7 g
Só: 0,6 g

 

Tárolás: Tároljuk -18°C alatt. Felolvasztás után tilos újra lefagyasztani!

Származási ország: India

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!