Szingapúri kókuszosrizs-fűszerkeverék -ahg

Spice mix for singapore coconut rice -ahg

Ár:
980 Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 50 g
Bruttó egységár: 19 600 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Kókuszalap szingapúri kókuszosrizshez vagy nasi lemakhoz. Használata rendkívül egyszerű és gyors (lásd a receptet lent). Gluténmentes, nem tartalmaz hozzáadott MSG-t, tartósítószert és mesterséges színezéket. 1 tasak fűszer 5 adag kókuszosrizshez elég.

A Nasi lemak (jelentése: krémes rizs) a Malajzia egyik nemzeti étele, de minden olyan ázsiai országban megtalálni valamilyen változatát, ahol nagyobb maláj közösségek élnek. Ilyen Szingapúr is, ahol természetesen a saját ízlésvilágukhoz igazítva készítik.

Malajziában és Szingapúrban jellemzően reggelire fogyasztják, de mivel olyan sokféle módon lehet kombinálni feltétekkel, szószokkal, hogy gyakran ebédre és vacsorára is fogyasztják.

A hagyományos, eredeti maláj kókuszozsrizs lelke a nagyon csípős sambal (chiliszósz vagy -paszta), amely a rizst és a különböző kísérő feltétjeit összehangolja. Ideális esetben a Nasi lemakhoz valamilyen hosszúszemű rizst használnak, amelynek keményítőtartalma alacsony, és a szemek nem tapadnak össze. A rizst pandan levéllel együtt kókusztejben áztatják és gőzölik, így a végeredmény egy rendkívül ízletes, illatos rizs lesz. A standardnak tekintett feltétek a friss uborkaszelet, ropogós, sült szardella (ikan bilis), pörkölt földimogyoró és főtt tojás vagy sült tojás, de van, amikor sültcsirke (ayam goreng), tintahalas sambal (sambal sotong), pici sült hal, ehető kagyló vagy valamilyen rendang kíséri.

A szingapúri Nasi lemak-hoz jellemzően édeskésebb, kevésbé csípős sambalt adnak, hogy ne dominálja le a rizs és minden más összetevő ízvilágát. A feltét lehet szardella, földimogyoró, omlett vagy sült tojás, az eredeti maláj főtt tojás helyett.

 

Felhasználás

Szingapúri kókuszosrizs hozzávalók (5 személyre)

  ► 1 tasak AHG Szingapúri kókuszosrizs fűszerkeverék

  ► 500 g rizs (hosszúszemű vagy középhosszú-szemű)

  ► 670 ml víz 

  ► 1 evőkanál növényi olaj

  ► uborkaszeletek és sambal

Elkészítés

 1/ Keverjük össze a fűszert, a rizst, a vizet és az olajat egy serpenyőben.

 2/ Forraljuk fel, és kavarjuk meg egyszer. Vegyük lejjebb a lángot/hőmérsékletet, és főzzük további 20 percig, vagy ameddig elkészül.

 3/ Hagyjuk 5 percig állni. Kavarjuk össze. Díszítsük, és tálaljuk forrón, főtt tojással, hallal vagy csirkével.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

kókuszkrémpor 40% (kókusz, víz, glükózszirup, emulgeáló E471, savanyúságot szabályozó E340, csomósodást gátló E551, maltodextrin, só, szójaolaj, sűrítőanyag E407, csomósodást gátló E341

 

Allergének

Szóját tartalmaz.

 

Tápanyag-összetétel 100 g termékben

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia: 1487 kJ/355 kcal
Zsír: 11 g
- amelyből telített zsírsavak: 9,3 g
Szénhidrát: 62 g
- amelyből cukrok: 27 g
Rost: <0,5 g
Fehérje: 0,7 g
Só: 18,2 g

 

Tárolás: Tároljuk száraz, hűvös helyen.

Származási ország: Thaiföld

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!