Hosszúszemű rizs "a" -lorenzo

Long grain rice „a” -lorenzo

Ár:
1.100 Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 1000 g
Bruttó egységár: 1 100 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Egy nagyon széleskörűen használható hosszúszemű, „A” minőségű rizs. A szemek 5 - 6 mm hosszúak, vékonyak.

Magas amilóztartalmú rizs, főzés után keményebb, szárazabb, könnyebb, a szemek nem tapadnak össze.

A rizseknél az „A” minőség egy magasabb minőséget képvisel, leginkább abban különbözik a „B”-től, hogy kevesebb darabos és apró törmeléket tartalmaz, jelen esetben ez 10%.

Glikémiás indexe közepes.

 

Felhasználás

Széleskörűen és általánosan felhasználható rizs, bármilyen olyan ételhez illik, amely egy könnyű, össze nem tapadó, hosszúszemű rizst kíván: piláfokhoz, sima rizsköretként párolt vagy sült húsokhoz, halak és tenger gyümölcsei mellé, zöldséges ételekhez, szószos, szaftos ételekhez, de akár salátákhoz is.

 

Előkészítés és főzés

Főzés előtt a rizst szűrőbe helyezve, hideg, folyó vízben mossuk meg, így eltávolítjuk a rizs felületén levő keményítőt. Ha főzés előtt a rizst hideg vízben áztatjuk legalább 30 percig, 20%-kal csökken a főzési ideje.

A rizs - víz arány 1:2.

Ha extra pergős rizst szeretnénk, hevítsünk fel egy kis olajat/vajat, majd adjuk hozzá a rizst (mosás és előáztatás nélkül!), és pirítsuk 1 - 2 percig. Forraljunk fel a vizet, adjuk a rizshez, sózzuk, majd forraljuk fel újra az egészet. A felöntés után óvatosan keverjük át a rizst, hogy ne törjön össze, különben keményítő szabadul fel a szemekből, és a rizs ragacsos lesz. Fedjük le, és főzzük alacsony hőfokon kb. 12 - 14 percig. Hagyjuk állni még 5 percig, lefedve, majd óvatosan lazítsuk fel villával.

Egy másik módszer: öntsük az előkészített rizst és a hideg vizet egy edénybe, forraljuk fel, kavarjuk meg egyszer óvatosan, majd alacsony hőfokon főzzük lefedve további 12 - 14 percig, vagy amíg magába szívja a főzővizet. Hagyjuk fedő alatt pihenni még 5 percet, majd óvatosan lazítsuk fel villával.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

hosszúszemű rizs

 

Tápanyag-összetétel 100 g termékben

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia: 1507 kJ/360 kcal
Zsír: 0,6 g
- amelyből telített zsírsavak: 0,2 g
Szénhidrát: 77,9 g
- amelyből cukrok: 0 g
Rost: 1,2 g
Fehérje: 6,6 g
Só: 1 mg

 

Tárolás: Szellős, hűvös helyen tartandó.

Származási ország: Olaszország

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!