Hosszúszemű rizs "nichaki" -delicious crete

Long grain rice "nichaki" -delicious crete

Ez a termék jelenleg nem kapható

A termék adatai

Kiszerelés: 500 g
Bruttó egységár: 2 760 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Egy nagyon széleskörűen használható görög hosszúszemű rizs. A „Nichaki” egyike a Görögországban termesztett 5 féle alaprizsnek. A szemek 5 - 6 mm hosszúak, vékonyak. Glikémiás indexe közepes.

Minden rizsfajta két típusú keményítőt tartalmaz: amilózt és amilopektint. Az amilóz egy hosszú, egyenes keményítő molekula, amely nem zselésedik főzés közben, így a magas amilóz tartalmú rizsek főzés után kemények és szárazak lesznek, a szemek nem tapadnak össze. Az amilopektin egy magas elágazási számmal rendelkező keményítő molekula, amely a főzés során zselésedik, így a magas amilopektin tartalmú rizs ragacsos lesz. A hosszúszemű rizsek több amilózt tartalmaznak, emiatt a főzés során a rizsszemek kemények és viszonylag szárazak maradnak, nem tapadnak össze.

 

Felhasználás

Széleskörűen és általánosan felhasználható rizs, bármilyen olyan ételhez illik, amely egy könnyű, össze nem tapadó, hosszúszemű rizst kíván.

Legjobb piláfhoz (pl. görög citromos piláf), spanakorizo-hoz (görög spenótos rizsköret), vagy egyszerűen csak párolva, rizsköretként párolt vagy sült húsokhoz, halak és tenger gyümölcsei mellé, zöldséges ételekhez, szószos, szaftos ételekhez, akár salátákhoz is.

 

Előkészítés és főzés

Főzés előtt a rizst szűrőbe helyezve, hideg, folyóvízben mossuk meg, így eltávolítjuk a rizs felületén levő keményítőt. Ha főzés előtt a rizst hideg vízben áztatjuk legalább 30 percig, 20%-kal csökken a főzési ideje.

A rizs - víz arány 1:2.

Ha extra pergős rizst szeretnénk, hevítsünk fel egy kis olajat/vajat, majd adjuk hozzá az előkészített rizst, és pirítsuk 1 - 2 percig. Forraljunk fel a vizet, adjuk a rizshez, sózzuk, majd forraljuk fel újra az egészet. A felöntés után óvatosan keverjük át a rizst, hogy ne törjön össze, különben keményítő szabadul fel a szemekből, és a rizs ragacsos lesz. Fedjük le, és főzzük alacsony hőfokon kb. 12 - 14 percig. Hagyjuk állni még 5 percig, lefedve, majd óvatosan lazítsuk fel villával.

Egy másik módszer: öntsük az előkészített rizst és a hideg vizet egy edénybe, forraljuk fel, kavarjuk meg egyszer óvatosan, majd alacsony hőfokon főzzük lefedve további 12 - 14 percig, vagy amíg magába szívja a főzővizet. Hagyjuk fedő alatt pihenni még 5 percet, majd óvatosan lazítsuk fel villával.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

hosszúszemű rizs

 

Tápanyag-összetétel 100 g termékben

Átlagos tápérték 100 g termékben

Energia: 1479 kJ/348 kcal
Zsír: 1,1 g
Szénhidrát: 78,6 g
Rost: 1,2 g
Fehérje: 6 g
Só: 0,009 g

 

Tárolás: Szellős, hűvös helyen tartandó.

Származási ország: Görögország

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak. Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával. Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!