Atlasz hegységi forrás só

Atlas mountain salt

Ár:
751 Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 34 g
Bruttó egységár: 22 088 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Az Atlasz hegységi só, más néven rózsaszín berber forrás só tulajdonképpen egy természetes kősó, egy forrás só, amely Marokkóból származik, a Magas-Atlasz-hegység legdélebbi részéről, viszonylag közel a Szahara sivataghoz. A hegyek lábánál fekvő, Mellaha nevű kis falu lakói nyerik ki ezt a sót, évszázadok óta.

Mint olyan sok részén a világnak, itt is kb. 200 millió évvel ezelőtt a tektonikus földmozgások és az éghajlatváltozás miatt az ősi óceán vize kiszáradt, sórétegek kristályosodtak ki, amelyek aztán a további földmozgások miatt mélyen a föld alá kerültek. Amikor földalatti vízfolyások találkoznak ezekkel a sórétegekkel, sót oldanak ki ezekből, telítődnek, és a felszínre már sós vízként törnek.

Mivel ez az Atlasz hegységi sós forrás időnként kiszáradt, ezért leástak, kutat készítettek, és manapság már ebből a kútból merítik a vizet. Kézzel készített kis medencékbe öntik, és elpárologtatják az elviselhetetlen hőségben, így kristályosítva ki a sót. Minél hosszabb ideig hagyják a sót a medencékben, annál nagyobbra nőnek a sókristályok. A sót csupán szitálással tisztítják, kémiai adalékanyagot és jódot nem adnak hozzá.

Enyhe ízű, kicsit édeskés, kicsit sós, halvány rózsaszín, ínyenc kősó, gyönyörű, egyenlőtlen sókristályokkal. Nagyon tiszta sófajta, mivel a Föld olyan mélységeiből származik, ahol szennyeződés nem érte.

 

Felhasználás

Sókülönlegességnek számít, származása, összetétele, tisztasága miatt, ezért inkább utóízesítésre vagy asztali sóként érdemes használni.

Szórjuk nyers ételekre, friss zöldségekre, salátákra, grillezett/sült/párolt halra, -tenger gyümölcseire, -húsokra, -zöldségekre, salátákra, friss zöldségekre, friss gyümölcsre, gyümölcssalátákra, de igazából bármilyen ételhez használható, ahol fontos, hogy jó minőségű só kerüljön rá.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

forrás só (kősó)

 

Allergének

Ez a termék tejport, földimogyorót, dióféléket, zellert, mustárt, szezámmagot, gluténtartalmú gabonaféléket, szóját is csomagoló üzemben készült, emiatt ezen allergéneket nyomokban tartalmazhatja.

 

Tárolás: Óvjuk a nedvességtől, közvetlen napfénytől és melegtől!

Származási ország: Marokkó

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!