Bolíviai rózsasó durvaszemcsés

Bolivian rose salt

Ár:
751 Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 36 g
Bruttó egységár: 20 861 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Gyönyörű színvilágú és ritka kősó-fajta, amelyet Bolíviában, az Andok Hegység mélységeiből bányásznak kézzel. Durvaszemcsés (2 – 4 mm), sómalom szükséges hozzá.

Rendkívül tiszta só, a több mint 3 millió évvel ezelőtt kialakult sórétegeket egy vulkáni lávaréteg borítja be védőrétegszerűen, ennek köszönheti kiemelkedően magas ásványi anyag- (elsősorban vas, de kalcium, kálium, magnézium is) és nyomelem tartalmát.

Minden sókristály színe kicsit más, lehet egészen halvány rózsaszín, pasztell barack, sárgás-vörös, korallszín, ettől ennyire egyedi és látványos. Nemcsak színét köszönheti a magas nyomelem és ásványi anyag tartalmának, hanem lágy, enyhe, kiegyensúlyozott ízét is. Állaga ropogós, kristályos.

Mint bármelyik só, ez a só is hordozza a sók általános tulajdonságait, amitől a legközönségesebb fajta is páratlan és egyedi: elnyomja a keserű ízt, ízfokozóként működik, felerősíti, és elmélyíti a többi ízt, pl. az édeset vagy pikánst (kiemeli a zöldségek ízét, ízt ad az egysíkú keményítős ételeknek, elmélyíti a desszertek ízét, ízesebbé teszi a gyümölcsöket, húsokat).

 

Felhasználás

Használható főzősóként is, bár mint sókülönlegességet, érdemes inkább asztali só helyett használni, vagy utóízesítésre, esetleg dekorsóként sós ételekhez vagy desszertekhez, így tud igazán érvényesülni a különleges íze, színe és állaga.

Szórjuk pástétomokra, sült/grillezett húsokra, libamájra, carpaccio-ra, halakra, tenger gyümölcseire, szarvasgombás ételekre, grillezett zöldségekre, friss zöldségekre, paradicsomsalátára, friss gyümölcsökre, mint pl. sárgadinnye, görögdinnye, grapefruit, könnyű sajtfélékre, mézre.

Daráljuk bonbonok, csokoládé, trüffel, karamellszósz tetejére, érdekes társítás ez az enyhén ropogós állag, kiegyensúlyozott sós íz és a gyönyörű színvilág.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

kősó

 

Allergének

Ez a termék tejport, földimogyorót, dióféléket, zellert, mustárt, szezámmagot, gluténtartalmú gabonaféléket, szóját is csomagoló üzemben készült, emiatt ezen allergéneket nyomokban tartalmazhatja.

 

Tárolás: Óvjuk a nedvességtől, közvetlen napfénytől és melegtől!

Származási ország: Bolívia

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!