Füstölt piramis sópehely

Smoked pyramid salt flakes

Ár:
850 Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 22 g
Bruttó egységár: 38 636 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Jellegzetes piramis alakú sókristályok bükkfával füstölve. A sópehely a piramis alakját a speciális lepárlási technikának köszönheti, amellyel előállítják: a tengervizet lagúnákba, majd sólepárló medencékbe csatornázzák, napon párologtatják, amíg a fokozatosan, apró piramisokban kikristályosodó só nedvességtartalma 3%-ra csökken. A teljes folyamat 2 évig is eltarthat. eltartó lepárlás végeredménye a piramis alakú pelyhekben kikristályosodott só.

Igazi finomítatlan sókülönlegesség: világos- és sötétszürke színű, a tengeri sókra jellemző lágy, enyhe sósságát a bükkfa kellemesen intenzív füstjének jellegzetes íze és illata hatja át. Garantáltan emlékezetes kulináris élmény, nemcsak színe, formája miatt, hanem mert a kis piramisok dekorsóként használva formájuk és méretük (4 – 12 mm) miatt sokkal töményebben hozzák a sós, füstös ízvilágot.

Pehelykönnyű, állaga ropogós, könnyen összeroppantható, érdekes kontraszt az ételek állagával, amelyre szórják.

És a legfontosabb, amitől nemcsak egy ínyenc sókülönlegesség, de bármelyik só egyedi és páratlan ízesítő: elnyomja a keserű ízt, ízfokozóként működik, felerősíti, és elmélyíti a többi ízt, pl. az édeset vagy pikánst (kiemeli a zöldségek ízét, ízt ad az egysíkú keményítős ételeknek, elmélyíti a desszertek ízét, ízesebbé teszi a gyümölcsöket, húsokat).

 

Felhasználás

Dekorsóként/dekorfűszerként és utóízesítésre érdemes használni, formája, aromája így tud legjobban érvényesülni.

Fűszeres íze még jobban hangsúlyozza a grillezett húsok, -halak, -tenger gyümölcsei és -zöldségek, sőt a grillezett gyümölcsök aromáját is. Kiváló steak, sült zöldségek, sőt pörköltek utófűszerezésére, tojás, tojásos ételek, tészták (pl. füstös spaghetti carbonara), zöldségpürék, krémlevesek, bableves, chili con carne, főtt kukorica, salátaolaj, grill- és BBQ marinádok, BBQ szószok, -mártogatók, fűszerpaszták ízesítésre.

Önmagában vagy más fűszerekkel együtt száraz dörzsfűszernek is ideális. Isteni pástétomokra, libamáj terrine-re, szendvicsre, zöldségkrémekre, salátákra vagy avokádóra, paradicsomra, uborkára, otthon készült zöldség chipsre szórva.

Nagyon jó olyan vegetáriánus és vegán ételek fűszerezésére, ahol az eredeti étel valamilyen füstölt állati eredetű alapanyaggal készülne, és ezt az ízvilágot, vagy pedig a tűzön grillezett ízvilágot szeretnék megidézni.

Különleges ízhatást eredményez karamellszószban, karamell fagyiban, bourbon szirupban.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

tengeri só, bükkfa

 

Allergének

Ez a termék tejport, földimogyorót, dióféléket, zellert, mustárt, szezámmagot, gluténtartalmú gabonaféléket, szóját is csomagoló üzemben készült, emiatt ezen allergéneket nyomokban tartalmazhatja.

 

Tárolás: Óvjuk a nedvességtől, közvetlen napfénytől és melegtől!

Származási ország: Németország

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!