Hawaii-i fekete só

Hawaiian black salt

Ár:
991 Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 40 g
Bruttó egységár: 24 775 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

A hawaii-i fekete só (más néven lávasó vagy fekete gyöngy) tengeri só és növényi aktív szén keveréke. Prémium minőségű, nagyon tiszta; a világ egyik legjobb tengeri sójaként van számontartva, mivel Hawaii egyik legtávolabbi, szinte érintetlen, tiszta vizekkel övezett szigetéről, Molokairól származik.

Mind látvány, mind pedig íz és állag szempontjából egyedülálló sókülönlegesség: a hozzáadott - antioxidatív és emésztéstámogató – széntől mélyfekete színű só lenyűgöző látványt nyújt, ízvilága újszerű, földes, sós-füstös, állaga roppanós, durva, egyenlőtlen nagyságú szemcsékkel.

Kevésbé sós, mint a tengeri sók: csupán 84%-a NaCl, a maradék 16% több, mint 80 különböző ásványi anyagból és nyomelemből áll össze.

És a legfontosabb, amitől nemcsak egy ínyenc sókülönlegesség, de bármelyik só egyedi és páratlan ízesítő: elnyomja a keserű ízt, ízfokozóként működik, felerősíti, és elmélyíti a többi ízt, pl. az édeset vagy pikánst (kiemeli a zöldségek ízét, ízt ad az egysíkú keményítős ételeknek, elmélyíti a desszertek ízét, ízesebbé teszi a gyümölcsöket, húsokat).

 

Felhasználás

Dekorációs célra és/vagy utóízesítésre és finomhangolásra érdemes használni, főzéshez nem jó választás, mert szürkére színezi az ételt.

Tökéletes halakhoz és tenger gyümölcseihez, grillezett/sült/párolt húsokhoz (fehér/vörös) és -zöldségekhez.
Ízesít és szemet gyönyörködtet salátákra, avokádóra, paradicsomra, főtt kukoricára, mozarella salátára, tofura, rizsre, krumpliból készült vagy tojásos ételekre, kenyér tetejére, sótlan vajra szórva.

Jól mutat világos színű ételekre, levesek tetejére, fehér/világos tésztaragukra, sőt popcornra szórva is, vagy koktélcsésze szélének díszítőjeként, esetleg egy Bloody Mary tetején úszva.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

tengeri só, orvosi növényi aktív szén

 

Allergének

Ez a termék tejport, földimogyorót, dióféléket, zellert, mustárt, szezámmagot, szóját, gluténtartalmú gabonaféléket is csomagoló üzemben készült, emiatt ezen allergéneket nyomokban tartalmazhatja.

 

Tárolás: Óvjuk a nedvességtől, közvetlen napfénytől és melegtől!

Származási ország: USA

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!