Indiai nap sópehely

Indian sunflakes

Ár:
780 Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 22 g
Bruttó egységár: 35 455 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Tengeri „nap” sópehely északkelet-Indiából, amelynek sajátossága, hogy tulajdonképpen egy olyan sóvirág, melynek a végső állaga és kinézete sópehelyszerű, és a sajátos szárítási mód miatt jóval szárazabb, mint egy sóvirág.

Az előállítási folyamata ugyanaz, mint a sóvirágé. Kialakulása és betakarítása erősen időjárásfüggő, és nagyon idő- és munkaigényes, „idénye” rövid, specifikus időjárási körülmények együttes jelenléte szükséges: lassú, állandó szélfúvás, nem túl párás levegő, folyamatos napsütés és meleg. A virágok a sólepárló medencék vízfelületén alakulnak ki kb. 1 cm-es vékony rétegben, ahogy a víz fokozatosan párolog. Alakjuk virághoz hasonlít, innen a neve. A begyűjtés kézzel, fakanalakkal történik. A szárítás az, amitől a sóvirágra jellemző állaga megváltozik: forró napon, üveg alatt szárítják, így a végtermék nedvességtartalma jóval kisebb lesz, a sókristályok meg jóval nagyobbak lesznek (1 – 4 mm).

Nagyon lágy íze, enyhe sóssága egyrészt a napon szárításnak, másrészt pedig a kalcium és magnézium tartalmának köszönhető. Állaga ropogós, nagyon könnyű, törékeny szerkezetű, könnyen összemorzsolható. A sókristályok egyenletesen és gyorsan olvadnak szét a szájban.

Mint bármelyik só, ez a só is hordozza a sók általános tulajdonságait, ami a legközönségesebb fajtát is páratlanná és egyedivé teszi: elnyomja a keserű ízt, ízfokozóként működik, felerősíti, és elmélyíti a többi ízt, pl. az édeset vagy pikánst (kiemeli a zöldségek ízét, ízt ad az egysíkú keményítős ételeknek, elmélyíti a desszertek ízét, ízesebbé teszi a gyümölcsöket, húsokat).

 

Felhasználás

Utóízesítésre és dekorsóként/dekorfűszerként érdemes használni, állaga és lágy íze így tud legjobban érvényesülni.

Szórjuk salátára, antipasti-kra, nyers ételekre, tojásra, tojásos ételekre, grillezett/sült/párolt halra, -tenger gyümölcseire, -húsokra, -zöldségekre, sós lassi-ra, krémekre-kencékre, friss gyümölcsre, gyümölcssalátákra.

Használjuk csokoládés-, karamelles-, vaníliás- és gyümölcsös desszertekhez (pl. csokis lávasütemény, karamellöntet, créme brulée, gyümölcsös pite).

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

tengeri só

 

Allergének

Ez a termék tejport, földimogyorót, dióféléket, zellert, mustárt, szezámmagot, gluténtartalmú gabonaféléket, szóját is csomagoló üzemben készült, emiatt ezen allergéneket nyomokban tartalmazhatja.

 

Tárolás: Óvjuk a nedvességtől, közvetlen napfénytől és melegtől!

Származási ország: India

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!