Lac rose szenegáli só finomszemű

Lac rose senegalese fine grain salt

Ár:
850 Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 38 g
Bruttó egységár: 22 368 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Finomszemcsés Lac Rose só, más néven Retba tavi só vagy rózsaszín tavi só, a híres szenegáli, szürreálisan pink, sós tóból. A világ legsósabb tavának számít a maga 40%-os sótartalmával, amely még a Holt-tenger vizének sókoncentrációját is meghaladja. Sósságát egyrészt a párolgást nagymértékben gyorsító rendkívül száraz időjárásnak, másrészt a tavat tápláló sós forrásoknak és sós földalatti patakoknak köszönheti.A tó vize a benne élő, vörös pigmenteket előállító, jellemzően sós vizet kedvelő algafajtól (Dunaliella salina) élénkrózsaszín a száraz évszakban (novembertől júniusig).

A só kitermelése nagyon munkaigényes folyamat, melynek oroszlánrészét férfiak végzik. Kézzel, szitás merítéssel történő vizes kitermelés útján nyerik ki a sót, amit napon szárítanak, és rendszerint jódoznak.

A sókitermelés természetvédelmi célú korlátozása miatt egyre nehezebben elérhető finomítatlan tengeri sóritkaság.

Sóssága koncentráltabb, apró, hófehér sókristályai könnyen oldódnak.

 

Felhasználás

Mivel ez egy sóritkaságnak számít, főként származása miatt, utóízesítésre vagy asztali sóként érdemes használni.

Gyakorlatilag bármilyen ételhez illik.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

tengeri só

 

Allergének

Ez a termék tejport, földimogyorót, dióféléket, zellert, mustárt, szezámmagot, gluténtartalmú gabonaféléket, szóját is csomagoló üzemben készült, emiatt ezen allergéneket nyomokban tartalmazhatja.

 

Tárolás: Óvjuk a nedvességtől, közvetlen napfénytől és melegtől!

Származási ország: Szenegál

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!