Namíbiai sógyöngy

Namibian salt pearls

Ár:
850 Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 40 g
Bruttó egységár: 21 250 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Rendkívül ritka és legalább annyira érdekes, prémium minőségű, tengeri sókülönlegesség Namíbiából, ahol a Föld legöregebb sivataga, a Namíbiai sivatag és az Atlanti Óceán találkozik.

A sógyöngyöket a természet hozza létre, és formálja; „alapanyagai” a Benguela áramlattal érkező antarktiszi tiszta, jeges tengervíz, a forró sivatagi nap és folyamatos hullámzást biztosító állandó, erős, forró délnyugati Berg szél.

Először sóvirághoz hasonló sókristályok jelennek meg a sólepárló medencék vizének felületén, vékony rétegben. Ahogy ezek nőnek, lesüllyednek a víz aljára. Itt, az állandó, erős délnyugati szelek által generált hullámzás a medencék alján levő sókristályokat addig görgeti, amíg azok, gyöngyökké nem alakulnak. Kézzel gyűjtik be.

Mivel a természet alakítja ezeket, minden gyöngy különböző formájú és nagyságú. A nagyobb gyöngyöket használhatjuk fűszerdarálóban, a kisebb szemeket pedig hagyományos, durva tengeri só helyett.

Finomítatlan, adalékanyagmentes, a tengeri sókra jellemző ásványi anyag tartalmát megőrizte. Színe fehér, állaga kemény, lágyan sós. És mint minden só, elnyomja a keserű ízt, ízfokozóként működik, felerősíti, és elmélyíti a többi ízt, pl. az édest vagy pikánst (kiemeli a zöldségek ízét, ízt ad az egysíkú keményítős ételeknek, elmélyíti a desszertek ízét, ízesebbé teszi a gyümölcsöket, húsokat).

 

Felhasználás

Szemet gyönyörködtető látvány dekorsóként, de kiváló utóízesítésre is. Különösen jól mutat egy sómalomban, akár önmagában, akár zöldfűszerekkel vagy borsokkal keverve.

Szórjuk salátára, antipasti-kra, nyers ételekre, grillezett halra, -tenger gyümölcseire, -zöldségekre, steakre, sötét színű krémlevesekre, sós lassi-ra, friss gyümölcsre, gyümölcssalátákra.

Szórjuk péksütemények, kenyerek tetejére, és úgy süssük meg.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

tengeri só

 

Allergének

Ez a termék tejport, földimogyorót, dióféléket, zellert, mustárt, szezámmagot, gluténtartalmú gabonaféléket, szóját is csomagoló üzemben készült, emiatt ezen allergéneket nyomokban tartalmazhatja.

 

Tárolás: Óvjuk a nedvességtől, közvetlen napfénytől és melegtől!

Származási ország: Namíbia

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!