Norvég algás sópehely

Norwegian seaweed salt flakes

Ár:
690 Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 18 g
Bruttó egységár: 38 333 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Norvég tengeri sópehely cukormoszattal (Saccharina latissima). A cukormoszat vagy édes kombu (Saccharina latissima) a barna algafajhoz tartozik. Sárgásbarna színű, umamiban gazdag, enyhén édeskés, jódos tengeríz jellemzi.

Hozzáadott jódot nem tartalmaz, természetesen jódozták cukormoszat hozzáadásával, éppen ezért egy kitűnő természetes eszköze a napi jódbevitelünk növeléséhez. Gazdag ásványi anyagokban (kalcium, kálium, magnézium stb.), ami lágyítja a sósságát. A sókeveréknek tengerre és tenger gyümölcseire emlékeztető íze van.

Mint minden só, alapból is ízfokozó, de a hozzáadott umami-gazdag alga ezt a tulajdonságát még jobban felerősíti: kiemeli a zöldségek ízét, ízt ad az egysíkú keményítős ételeknek, elmélyíti a desszertek ízét, ízesebbé teszi a gyümölcsöket, húsokat.

 

Felhasználás

Használjuk főzéshez vagy asztali sóként, utófűszerezésre: gyakorlatilag bármihez jó, legyen az nyers vagy főtt, sós vagy édes ételek, gyümölcs, sós vagy édes desszertek.

Morzsával vagy liszttel vegyítve, kitűnő panírozáshoz. Belekeverhető kenyerek, sós péksütemények, tészták alapmasszájába. Isteni paradicsomsalátára, rizsre, krumplira, gombára, párolt zöldségekre, tésztás ételekre szórva; tenger gyümölcseivel, halakkal társítva; szószokban, mártásokban, levesekben elvegyítve.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

tengeri sópehely, cukormoszat (Saccharina latissima) 20%

 

Allergének

Tejport, földimogyorót, dióféléket, zellert, mustárt, szezámmagot, gluténtartalmú gabonaféléket, szóját, halat, tojást is csomagoló üzemben csomagolva.

FIGYELEM! Magas jódtartalmú termék! A termékben (18 g) levő cukormoszat mennyiség (3.6 g) kb. 146 µg jódot tartalmaz [NRV: 150 µg jód (ajánlott napi bevitel)].

 

Tárolás: Óvjuk a nedvességtől, közvetlen napfénytől és melegtől!

Származási ország: Norvégia

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!