Petalos kősópehely

Petalos rock salt flakes

Ár:
850 Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 24 g
Bruttó egységár: 35 417 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Ropogós, pelyhes, rendkívül tiszta, ős-kősóból készített kősópehely Villena környékéről, a spanyol Andalúziából.

Ritkának számít, mert előállítása bonyolult, munkaigényes, ennélfogva éves hozama alacsony. Földalatti sós folyók vizéből nyerik ezt a sót, amelyet sólepárló medencékbe pumpálnak fel, ahol a kikristályosítást a nap és a szél végzi, ahogy fokozatosan elpárologtatja a vizet. A végeredmény egy nagy tisztaságú, magas minőséget képviselő ropogós, finom szerkezetű, könnyen összemorzsolható, hófehér, enyhén nedves, viszonylag nagyméretű (3 – 8 mm) pehelyszerű kősó.

Finomítatlan és adalékanyag-mentes, teljes egészében megőrzi eredeti ásványi anyag- és nyomelem tartalmát, ezért sóssága lágy és kellemes.

Van néhány nagyon fontos jellemzője, amely minden egyes sóra igaz: elnyomja a keserű ízt, ízfokozóként működik, felerősíti, és elmélyíti a többi ízt, pl. az édeset vagy pikánst (kiemeli a zöldségek ízét, ízt ad az egysíkú keményítős ételeknek, elmélyíti a desszertek ízét, ízesebbé teszi a gyümölcsöket, húsokat).

 

Felhasználás

Utóízesítésre, dekorsóként vagy asztali sóként érdemes használni, állaga és lágy íze így tud legjobban érvényesülni.

Szórjuk salátákra, nyers zöldségekre, nyers ételekre, grillezett/sült halra, -tenger gyümölcseire, sült burgonyára/édesburgonyára/gyökérzöldségekre, zöldségkrémekre, kencékre, antipasti-kra, friss gyümölcsökre, mint pl. görögdinnye, papaya, mangó, ananász, őszibarack.

A kísérletező kedvűek desszerteknél is kipróbálhatják, különlegessé teszi a gyümölcsösös- és/vagy csokoládés desszerteket (bonbon, mousse, fagylalt, soufflé, Crepes Suzette, pite, stb.).

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

kősó

 

Allergének

Ez a termék tejport, földimogyorót, dióféléket, zellert, mustárt, szezámmagot, gluténtartalmú gabonaféléket, szóját is csomagoló üzemben készült, emiatt ezen allergéneket nyomokban tartalmazhatja.

 

Tárolás: Óvjuk a nedvességtől, közvetlen napfénytől és melegtől!

Származási ország: Spanyolország

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!