Piramis sópehely chilivel öko

Pyramid salt flakes with chillies

Ár:
790 Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 22 g
Bruttó egységár: 35 909 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Jellegzetes piramis alakú sókristályok és finomra őrölt chilipor keveréke. A sópehely a piramis alakját a speciális lepárlási technikának köszönheti, amellyel előállítják: a tengervizet lagúnákba, majd sólepárló medencékbe csatornázzák, napon párologtatják, amíg a fokozatosan, apró piramisokban kikristályosodó só nedvességtartalma 3%-ra csökken. A teljes folyamat 2 évig is eltarthat.

Finomítatlan sókülönlegesség: lágyan sós és kellemesen csípős egyszerre. Garantáltan emlékezetes kulináris élmény, nemcsak szokatlan formája miatt, hanem mert a kis piramisok dekorsóként használva formájuk és méretük (4 – 12 mm) miatt sokkal töményebben hozzák a sós, csípős ízvilágot.

Pehelykönnyű, állaga ropogós, könnyen összeroppantható, érdekes kontraszt az ételek állagával, amelyre szórják.

És a legfontosabb, amitől nemcsak egy ínyenc sókülönlegesség, de bármelyik só egyedi és páratlan ízesítő: elnyomja a keserű ízt, ízfokozóként működik, felerősíti, és elmélyíti a többi ízt, pl. az édeset vagy pikánst (kiemeli a zöldségek ízét, ízt ad az egysíkú keményítős ételeknek, elmélyíti a desszertek ízét, ízesebbé teszi a gyümölcsöket, húsokat).

 

Felhasználás

Dekorsóként/dekorfűszerként és utóízesítésre érdemes használni, színe, íze és állaga így tud legjobban érvényesülni.

Kitűnő utóízesítő fűszer grillezett/sült halhoz, -tenger gyümölcseihez, -szárnyasokhoz, bármilyen vörös húshoz, tojásos ételekhez. Egy csipetnyi csípősséget ad a salsákhoz, mártogatókhoz, marinádokhoz, saláta dresszingekhez, száraz dörzsfűszer-keverékekhez, curry-khez és stir-fry-okhoz.

Feldobja és díszíti az egyszerű sült burgonyát/édesburgonyát/gyökérzöldségeket, salátákat, avokádót, isteni otthon készült zöldségchipsekre, krémlevesek tetejére szórva. Görög joghurtban elkeverve egyszerre fűt és hűt, olívaolajjal társítva meg egy nagyszerű salátaolajat kapunk.

Nagyon jó dinnyéhez, papayához, mangóhoz, ananászhoz, őszibarackhoz.

A kísérletező kedvűek desszerteknél is kipróbálhatják, különlegessé teszi a gyümölcsösös- és/vagy csokoládés desszerteket (mousse, fagylalt, soufflé, Crepes Suzette, stb.).

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

tengeri só, chili, paprika

 

Allergének

Ez a termék tejport, földimogyorót, dióféléket, zellert, mustárt, szezámmagot, gluténtartalmú gabonaféléket, szóját is csomagoló üzemben készült, emiatt ezen allergéneket nyomokban tartalmazhatja.

 

Tárolás: Óvjuk a nedvességtől, közvetlen napfénytől és melegtől!

Származási ország: Németország

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!