Virágos fekete lávasó

Black lava salt with edible flowers

Ár:
1.290 Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 18 g
Bruttó egységár: 71 667 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Gyönyörű kontrasztos színvilágú sóösszeállítás: obszidián csillogású fekete - citromsárga - vörös színekben játszó ciprusi fekete piramis sópehely és ehető virágok (rózsa és homoki szalmagyopár) elegye.

A ciprusi fekete piramis sópehely, amit gyakran fekete lávasónak is hívnak (nem összetévesztendő a hawaii-i fekete lávasóval!!!!) valójában egy piramis alakú só, amit aktív növényi szénnel kevertek. A sópehely alakját a speciális lepárlási technikának köszönheti, amellyel előállítják: a tengervizet lagúnákba, majd sólepárló medencékbe csatornázzák, ahol napon elpárologtatják a vizet, kikristályosítják a sót, amíg nedvességtartalma 3%-ra csökken. A néha két évig is eltartó művelet végeredménye a piramis alakú pelyhekben kikristályosodott só. A folyamat végén a sókristályokat antioxidatív és emésztéstámogató aktív szénnel elegyítik.

A piramis só pehelykönnyű, állaga ropogós, könnyen összeroppantható, érdekes kontraszt az ételek állagával, amelyre szórják. Sóssága lágy, enyhe, érezhető földes tónussal.

Garantáltan emlékezetes kulináris élmény!

 

Felhasználás

Dekorsó/dekorfűszer és utóízesítő, amely legszebben világos színű ételeken mutat, az erőteljes színkontrasztok miatt.

Isteni friss kecskesajtra, caprese salátára (olasz mozzarella saláta), paradicsom- vagy uborkasalátára, avokádóra, frittatara, grillezett fehér spárgára, -fehér húsokra, -halra, -tenger gyümölcseire, nyers halra, sashimire, világos színű tésztaszószokra, burgonyára, sült zöldségekre, friss gyümölcsre szórva.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

ciprusi piramis tengeri sópehely, aktív növényi szén, rózsa (Rosa), homoki szalmagyopár (Helichrysum arenarium)

 

Allergének

Tejport, földimogyorót, dióféléket, zellert, mustárt, szezámmagot, gluténtartalmú gabonaféléket, szóját, halat, tojást is csomagoló üzemben készült, emiatt ezen allergéneket nyomokban tartalmazhatja.

 

Tárolás: Óvjuk a nedvességtől, közvetlen napfénytől és melegtől!

Származási ország: Németország

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!