Nasi goreng fűszerpaszta -koningsvogel

Nasi goreng spice paste -koningsvogel

Ár:
1.490 Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 100 g
Bruttó egységár: 14 900 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Sós-édeskés, közepesen csípős fűszerpaszta Indonézia egyik nemzeti ételéhez, a nasi gorenghez (sültrizs). Egy nagyon egyszerű alapváltozat: édes szójaszósz-hagyma-fokhagyma-chili keveréke.

Használata rendkívül egyszerű és praktikus (lásd a receptet lent). 100 g paszta 4 adag nasi gorenghez elég.

 

Mi is az a nasi goreng?

Az indonéz ízlésvilághoz igazított, kínai eredetű, rizsalapú stir fry étel, amely egész Indonéziában népszerű, de elterjedt Szingapúrban és Malajziában is. Az indonéz nasi gorengek legtöbb változata igencsak különbözik az összes többi ázsiai sült rizstől: erőteljesen aromás, földes, füstös ízű, édeskés, aranybarna színű, amely az ízesítésként hozzáadott - sütés közben karamellizálódó - ketjap manisnak (indonéz édes szójaszósz) és a terasinak (indonéz erjesztett garnélapaszta) köszönhető.

Ugyanaz a gyakorlati ok hívta életre, mint a kínai sült rizst: a rizsmaradékot valahogy fel kellett használni, hogy az ne vesszen kárba. Mivel ezt minden háztartás kicsit másképp csinálta, éppen ezért rengeteg változata van. Egyvalami azonban mindegyiknél közös: a másnapos hosszúszemű rizs, a nasi goreng legfőbb alapanyaga, amit aztán különbözőféleképpen ízesítenek, fűszereznek (pl. édes szójaszósz, terasi (indonéz erjesztett garnélapaszta), ketchup, fokhagyma, salottahagyma, szerecsendió, kurkuma, pálmacukor, gyömbérpüré, halszósz, rendang fűszer, tom yum paszta, stb.), különböző „adalékokat” adnak hozzá (csirke, marha, szárított-sós garnéla vagy hal, paradicsom stb.), más-más szószokkal, feltétekkel, díszítéssel [uborka, krupuk (rákszirom), acar (indonéz savanyított zöldség), tojás, sambal (indonéz chiliszósz/paszta) stb.] kínálják.

 

Felhasználás

Indonéz nasi goreng hozzávalók (4 személyre)

  • 100 g Koningsvogel Nasi goreng fűszerpaszta
  • 2 ek növényi olaj
  • 2 db felvert tojás
  • 250 g csirkehús
  • 500 g főtt, másnapos rizs
  • friss korianderlevél
  • friss, vékonyra vágott piros chiliszeletek
  • tükörtojás

Elkészítés

  1. Hevítsük fel az olajat közepes/nagy lángon egy wokban vagy tapadásmentes serpenyőben.
  2. Adjuk hozzá a csirkehúst, pirítsuk készre, majd toljuk az egészet a serpenyő egyik felébe.
  3. Csorgassuk a felvert tojásokat az edénybe, és süssük 1 percig. Adjuk hozzá a rizst és a fűszerpasztát. Pirítsuk 3 percig.
  4. Tálaljuk forrón. Szórjuk rá a koriandert, a chilit, a tükörtojást pedig helyezzük a rizs tetejére.

TIPP

  • Valamilyen hosszúszemű rizst használjunk (inkább jázmin rizst, mint basmatit), amely kevésbé összetapadó, és miután megfőztük, mindenképp tegyük egy éjszakára a hűtőbe.
  • Sütés közben inkább rázva pirítsuk, mert ha kavargatjuk, különben a rizs összecsomósodik.
  • Kínáljunk mellé rákszirmot, sambalt.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

hagyma (szulfit), napraforgóolaj, piros chilipor, paprikapor, szójaszósz (melasz, szójabab, só, karamell, tartósítószer E211), sav E270, aroma, fokhagymapor, bors, tartósítószer (E260, E200, E210)

 

Allergének

Szóját, szulfitot tartalmaz.

 

Tápanyag-összetétel 100 g termékben

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia: 2000 kJ/478 kcal
Zsír: 34,9 g
- amelyből telített zsírsavak: 4,22 g
Szénhidrát: 39,2 g
- amelyből cukrok: 15,4 g
Fehérje: 5,2 g
Só: 1,38 g

 

Tárolás: Száraz, hűvös helyen tartandó.

Származási ország: Hollandia

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!