St. helena bay sóvirág

St. helena bay fleur de sel

Ár:
751 Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 38 g
Bruttó egységár: 19 763 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Tengeri sóritkaság a Dél-Afrika nyugati partvidékén, Fokvárostól 180 km-re található Szent Heléna-öböl egyik kis sókertjéből. Intenzív íze, egyedi állaga miatt egyik legkedveltebb ínyenc sókülönlegességnek számít, a többi fleur de sel társa mellett.

A víz, amelyből lepárolják ezt a sóvirágot, egy nagyon tiszta, kb. 400 éves földalatti, sós forrásból, pontosabban egy tengervízzel teli tóból származik. A tó vize ciklikusan újratöltődik az Atlanti-óceán déli részének friss, szűrt tengervizével, amelyről úgy tartják, hogy ez a Föld legtisztább és oxigénben igen gazdag óceáni régiója. Egy sajátos, természetes, víz alatti szűrőrendszerként működő rétegen át szivárog az óceánvíz a tóba, amely kb. 2000 m vastag, és kvarchomokból, mészkőből, ill. agyagból áll. A tó vizének sótartalma kb. 10 %.

A sóvirágokat egy teraszosan elhelyezett, sólepárló medencékből áll sókertben „állítják elő”. A fluer de sel kialakulása és „betakarítása” nagyon időjárásfüggő-, ill. idő- és munkaigényes folyamat, többek között ezért is annyira borsos az ára. Dél-Afrika ezen részének klímája tökéletes a só előállításához: a nyár forró, száraz és hosszú (októbertől márciusig), a szélfúvás állandó, meleg és száraz.

A sóvirágok a sólepárló medencék vízfelületén alakulnak ki kb. 1 cm-es vékony, hártyaszerű rétegben, ahogy a víz fokozatosan párolog, és a só koncentrációja eléri legalább a 25%-ot. Alakjuk virághoz hasonlít - innen a nevük. A begyűjtésük kézzel történik, fa eszközökkel, a szárítás pedig napon. Tökéletes időzítés szükséges a lehalászásukhoz, különben a felszínen úszó sóvirágok lesüllyednek a medence aljára.

 

A St. Helena Bay sóvirág hófehér, természetes, finomítatlan, tisztítatlan. Szárazabbnak hat, mint általában a sóvirágok. Az összetétele egészen különleges a többi sóhoz képest: alacsonyabb a NaCl tartalma, és gazdagabb nyomelemekben és ásványi anyagokban (kb. 80 féle), mint pl. magnézium, jód, kalcium, kálium, szelén stb. Mindez az ízét és sósságát is befolyásolja: lágy, kiegyensúlyozott, kerek, semmi tolakodó, semmi kesernyés nincs benne. Nem egy durvasó a hagyományos tengeri sókhoz képest: nagyon finom sókristályokból áll össze, amelyek ropogósak és kicsik (0,5-2 mm).

 

Felhasználás

Mivel ennek a ritka és ínyenc sónak magasabb a nedvességtartalma, és ezért lassabban olvad, ideális só utóízesítésre vagy dekorsónak, főzéshez használni vétek lenne.

Utóízesítőként szórjuk salátára, carpaccio-ra, nyers ételekre, tojásra, tojásos ételekre, halra, tenger gyümölcseire, húsokra, zöldségekre, sós lassi-ra, friss gyümölcsre, gyümölcssalátákra. Használjuk csokoládés- és karamelles desszertekhez, créme brulée-hez.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

tengeri só

 

Allergének

Ez a termék tejport, földimogyorót, dióféléket, zellert, mustárt, szezámmagot, gluténtartalmú gabonaféléket, szóját is csomagoló üzemben készült, emiatt ezen allergéneket nyomokban tartalmazhatja.

 

Tárolás: Óvjuk a nedvességtől, közvetlen napfénytől és melegtől!

Származási ország: Dél-Afrika

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!